Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kde si nejlíp zahrajete Tetris? Přece v ruské dodávce!

David Bureš
Diskuze (8)
Součástí palubního počítače ruského užitkového modelu GAZelle Next je opravdu netradiční funkce, legendární hra Tetris!

Video se připravuje ...

Konstruktéři nových automobilů se ukazují jako velcí hračičkové. Nemluvíme tu přitom jen o moderních asistenčních systémech nebo netradičních nápadech usnadňujících cestování, ale také o vtipných detailech. V Dodge Viper se tak třeba ukázaly mapky závodních okruhů, v Jeepu Renagade zase miniatury legendárního Willisu (na čelním skle, ve světlech). Autoři ruského GAZelle Next pak do tohoto ruského užitkového vozidla zakomponovali hru Tetris!

Legendární hra z osmdesátých let je součástí palubního počítače auta, díky níž se řidič může zabavit třeba při čekání na naložení nákladu. A proč právě Tetris? Nepochybně za tím bude jeho autor Alexej Pažitnov, tento počítačový inženýr totiž pochází právě z Ruska.

Spuštění Tetrisu v GAZelle Next ale není žádná hračka, což by mělo zabránit řidiči v hraní hry během jízdy. Nejprve musíte samozřejmě spustit zapalování, následně třikrát zablikat směrovými světly, dvakrát bliknout dálkovými, pětkrát sešlápnout spojku a vytočit motor na 3000 otáček. Pak už stačí stisknout jen levý kolíček ovládání palubního počítače a na jeho displeji se hra spustí. K hraní následně slouží oba ovladače palubního počítače, jedním otáčíte hrací kostky, druhým je rychle spouštíte dolů.

Tak co, také byste si zahráli?

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - KubikCv
17. 10. 2017 23:08
Re: KubikCV vedel už včera...
k tomu nejde napsat víc než >:D >:D >:D >:D >:D
17. 10. 2017 09:31
Re: Větší informační pitomost by
To ano, v dobe ked ma kazdy smartfon potrebujes hrat tetris prehnuty cez volant dodavky...
Avatar - Ozzman
16. 10. 2017 19:24
Re: Větší informační pitomost by
Myslím, že tenhle trumf nezapomene jistý diskutér vytáhnout při další obhajobě ruské automobilové produkce >:D Je fakt, že tohle si u Škodovky nezahraješ >:D
16. 10. 2017 18:36
Re: Větší informační pitomost by
Aspon vieme naco sluzia ruske vyskumne oddelenie.
Avatar - wakantanka
16. 10. 2017 18:24
Re: Proč ne
To ma sofer na relax ked caka niekde na vykladku. :-)