Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saleen S281 Extreme Ultimate Bad Boy Edition

Roman Daněk
Diskuze (4)
Tuner a malosériový výrobce sportovních vozů, americká společnost Saleen, představil nejrychlejší produkční verzi Mustangu GT.

Není to poprvé, co se tuner a malosériový výrobce sportovních vozů, americká společnost Saleen, pustil do úpravy vozu značky Ford. Model Mustang GT je častým terčem řady ladičských firem, ale Saleen se chtěl nějak odlišit a připravil speciální limitovanou edici 25 vozů, Saleen S281 Extreme Ultimate Bad Boy Edition. Jedná se o nejrychlejší produkční verzi Mustangu GT a edice Ultimate Bad Boy vznikla za jediným účelem: vyhrát v ilegálním americkém závodě Cannonball.

Saleen S281 Extreme Ultimate Bad Boy Edition má pod kapotou kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 4,6 l. Agregát disponuje výkonem 441 kW (rovných 600 k). Hlavní úpravou prošlo sání, chladící systém, výfukové potrubí, zvýšil se plnící tlak, přeprogramovala se řídící jednotka atd. Síla motoru je posílána přes upravenou šestistupňovou manuální převodovku a nový diferenciál se zvýšenou svorností na zadní nápravu, ale kompletní úpravou prošel i celý podvozek. Nové tužší odpružení snížilo světlou výšku vozu.

Karosářský paket dodává sériovém Mustangu GT na agresivitě a říznosti. Temná barva, velké černé disky a účelný spoiler spolu s přítlačným křídlem říkají kolemjdoucím, že tohle auto má oproti standardní verzi něco navíc. Jeden vůz z limitované edice bude stát stranou tohoto nelegálního závodu a organizátoři jej předají vítězi Cannonballu.

Roman Daněk
Diskuze (4)