Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania testuje rychlé bezdrátové nabíjení v hromadné dopravě (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Scania je první společností ve Švédsku, která zde testuje rychlé bezdrátové dobíjení plug-in hybridních městských autobusů přímo v linkovém provozu.

Autobus značky Scania s možností rychlého bezdrátového dobíjení zamířil do ulic švédského Södertälje v letošním roce v rámci výzkumného projektu, zaměřeného na nové technologie v oblasti pohonu osobních i užitkových vozidel.

Scania se dlouhodobě věnuje výzkumu možnosti elektrifikace pohonných soustav ve svých autobusech a nákladních vozidlech. Jednou z vyvíjených a zkoušených variant je plug-in hybrid s indukčním dobíjením akumulátorů prostřednictvím elektrifikovaných úseků povrchu vozovky.

Do výzkumu prováděného společností Scania, stockholmskou Royal Institute of Technology a městem Södertälje investuje Energetická rada Švédska celkem 10 milionů švédských korun (zhruba 28 mil. Kč) a společnost Scania pak investuje 22 milionů švédských korun (přibližně 61,6 mil. Kč).

V rámci výzkumu byla upravena v Södertälje jedna ze zastávek pro možnost bezdrátového dobíjení z povrchu vozovky. V současnosti stačí sedm minut tohoto způsobu dobíjení pokrýt celou 10 km dlouhou trasu, po níž se autobus pohybuje v Södertälje.

Do testovacího provozu na běžné lince byl nasazen autobus Scania Citywide LE4x2, který byl upraven pro tento způsob dobíjení a k jeho pohonu slouží hybridní systém, v němž pracuje elektromotor o výkonu 130 kW a 9litrový vznětový motor s výkonem 235 kW. Lithium-iontové baterie mají kapacitu 56 kWh.

Hlavním cílem celého projektu je vyhodnocení použitelnosti tohoto způsobu dobíjení hybridních městských autobusů v reálných podmínkách každodenního linkového provozu.

Scania v souvislosti s tímto projektem uvádí, že v případě přechodu na plug-in hybridní autobusy, které pro svůj pohyb mezi zastávkami používají výhradně elektřinu, lze dosáhnout výrazných úspor v oblasti pohonných hmot.

V případě flotily 2000 autobusů může město ušetřit údajně až 50 milionů litrů paliva ročně, což znamená, že náklady na palivo se mohou snížit až o 90 procent.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)