Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Leon Cupra a Cupra R: Nová generace bude mít až 300 koní

Aleš Dragoun
Diskuze (46)

Seat už nám odhalil základní varianty nového Leonu, teď jsou na řadě výkonné verze.

Je logické, že Leonů s přídomkem Cupra a Cupra R se dočkáme, avšak zatím nevíme kdy. Dle španělského Autoblogu to má být „v příštích letech“. A na co se můžeme těšit? Na 202 kW (275 koní) v základu a 221 kW (300 k) ve verzi R. Přitom příchod výkonnější verze byl ještě nedávno poměrně nejistý. Samozřejmě, všechno se ještě může změnit k horšímu, obzvláště v situaci, ve které se automobilka z Pyrenejského poloostrova v současnosti nachází.

Pohonnou jednotkou určitě zůstane dvoulitrový čtyřválec TSI shodný s Audi S3. Například slabší Volkswagen Golf GTI řeší vyšší výkon balíčkem Performance, ale u Seatu tomu bude evidentně jinak. Další technika je zatím předmětem spekulací. Proslýchá se, že standardní Cupra zůstane předokolkou, zatímco R bude mít s S3 i shodný pohon všech kol s novou generací spojky Haldex. Počítejme však hlavně s třídveřovou karoserií SC. Cena by se měla pohybovat pod úrovní konkurenčního Mégane RS.

Seat se chce s ostrými Leony vrátit i do mistrovství světa cestovních aut (WTCC), ale tento projekt zatím od mateřského Volkswagenu nedostal zelenou.

Aleš Dragoun
Diskuze (46)
11. 4. 2013 08:09
Re: otazne bude
Sice mě s tím přístupem VW štve, ale máš pravdu. Běžným uživatelům to nevadí a není to alfa/omega při výběru auta.
Avatar - white label
10. 4. 2013 19:06
Re: LEON CUPRA silnější než Golf GTI
Hmmm, i kdyby to nakonec byla pravda, tak zrovna na tomhle (o čem zrovna píšeš) by nebylo vůbec NIC nového... ;-)
10. 4. 2013 18:30
LEON CUPRA silnější než Golf GTI
a o Octavii RS ani nemluvě, hmmm :yes:
Avatar - white label
10. 4. 2013 17:02
Re: Leon
Počkej, až si to přečtou v Seatu, to se jim nebude líbit, já bych ty voly (speciálně pro Španěly) raději nahradil býky. >:-[]
10. 4. 2013 15:52
Re: Leon
Když šlo Exeo na trh, ještě platilo Euro4. Octavia měla PD určitě déle. S tím, co píšeš, lze souhlasit. Jen mi připadají úsměvné ty narážky na technickou zastaralost.