Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Daimleru je kritizován za svou dvojí funkci

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Dieter Zetsche je v německém tisku nejmenovaným členem dozorčí rady kritizován za to, že sedí na dvou ředitelských židlích. Mercedes by podle tisku mohl vést aktuální šéf výroby divize osobních vozů Wolfgang Bernhard.

Nejmenovaný člen dozorčí rady německého koncernu Daimler AG se v nedělním vydání německého deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung pustil do kritiky výkonného ředitele Dietera Zetscheho. Důvodem kritiky je to, že Zetsche působí současně jako šéf celého koncernu i divize osobních vozů Mercedes-Benz. Podle nejmenovaného kritika z dozorčí rady je takováto dvojitá role z dlouhodobého hlediska nepřípustná. Kritika se na Zetscheho snesla také z důvodu stanoveného cíle provozní marže pro rok 2010 pro Mercedes-Benz, který je údajně „zcela neuspokojivý“.

Divize osobních vozů Mercedes-Benz by měla mít podle kritika jiného šéfa. Německý deník bez uvedení zdrojů uvádí jako kandidáta na šéfa Mercedesu Wolfganga Bernharda, který aktuálně šéfuje výrobě vozů Mercedes-Benz. Bernhard již jednou Mercedesu šéfovat měl, avšak v roce 2004 byl z německého koncernu za pomoci odborů odejit. V minulosti již působil jako pravá ruka Dietera Zetscheho u Chrysleru.

Mluvčí Daimleru pro německý deník uvedl, že „Dieter Zetsche je a nadále bude sedět na obou židlích“.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)