Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf výzkumu a vývoje BMW chce, aby model 1 měl stále zadní pohon

Ondřej Chamilla
Diskuze (63)
Klaus Fröhlich, šéf výzkumu a vývoje BMW, se v rozhovoru pro americký Motor trend nechal slyšet, že rovněž BMW 1 by mělo být opravdovým vozem značky a ještě není rozhodnuto, jaká kola u něj budou poháněna.

Většina fanoušků značky mnichovské značky bude pravděpodobně nyní nadšena, protože Klaus Fröhlich z BMW v rozhovoru přiznal, že ještě není jasné, jaká kola bude mít poháněna příští řada 1 a on sám by chtěl, aby to byla ta zadní. Dřívější zprávy totiž říkaly, že rovněž nejmenší vůz značky dostane platformu modelu 2 Active Tourer s pohonem předních kol.

Fröhlich k tomu říká: „Pokud má BMW 1 dostat pohon zadních kol, přijdeme o prostor v zavazadelníku. Jenže ten, kdo chce prostor, může stále zvolit 2 Active Tourer.“ Zároveň dodává, že do konce roku ještě nemusí padnout finální rozhodnutí, v BMW tedy mají čas vše přehodnotit. Nejmenší model značky navíc stále musí být to „pravé BMW“.

To je přesně to, co chtějí mnozí fanoušci značky slyšet, protože platforma s pohonem zadní nápravy pořád nabízí zábavnou jízdu, a to se řidič ani nemusí dostat k limitům přilnavosti.

Fröhlich se navíc rozpovídal rovněž o budoucnosti modelu Z4. „Přeji si, aby nástupce Z4 byl opravdu ostrý a sportovní.“

Jasné rovněž je, že všechna příští BMW budou využívat dvou modulárních platforem. UKL je vyhrazena pro vozy s motorem vepředu napříč a pohonem předních kol, kupříkladu Mini a 2 Active Tourer či nová X1. Další platforma CLAR má primárně poháněna kola zadní a motor podél, přičemž nové BMW 7 G11 je první, které ji využívá.

Ondřej Chamilla
Diskuze (63)
Avatar - fOE
23. 6. 2015 19:22
Re: DRUHÁ LIGA EVROPSKÁ BMW NÁHON NA PŘEDNÍ
Tak to uz je jina. ;-)
Avatar - Barrichello
23. 6. 2015 14:41
Re: DRUHÁ LIGA EVROPSKÁ BMW NÁHON NA PŘEDNÍ
Ale koupí, koupí, chce to nebýt orientovanej na zprděnou aupadající evropu >:D >:D
Avatar - white label
23. 6. 2015 14:03
Re: DRUHÁ LIGA EVROPSKÁ BMW NÁHON NA PŘEDNÍ
Proč bych na to nereagoval, bylo to vtipné a já to pouze dál rozvedl...
S webpajou se známe osobně, takže jemu k tomu nemusím nic "dovysvětlovat", aby to pochopil.
Avatar - fOE
23. 6. 2015 13:47
Re: DRUHÁ LIGA EVROPSKÁ BMW NÁHON NA PŘEDNÍ
Vrtulova skupina? Me podobna postouchnuti nechavaji klidnym, ja nereagoval na obsah tve reakce, ale na tvou potrebu reagovat jako takovou. Zbytek myslim sedi nehlede na kdysi koupenou e39. ;-)
Avatar - white label
23. 6. 2015 13:34
Re: DRUHÁ LIGA EVROPSKÁ BMW NÁHON NA PŘEDNÍ
Tušil jsem, že tohle pro jistou "vrtulovou" skupinu už naopak vtipné nebude, proto jsem to adresoval webpajovi, který naštěstí podobnými předsudky netrpí... ;-)
Audi i BMW umí udělat výborná auta, stejně jako občas něco pokazit. V garáži máme i jednu E39 (koupená jako nová), tak nevím, jestli je to pro tebe taky koncernovwé auto? :-)