Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Servisy Volkswagen výhodně připraví vůz na jaro a léto

Vitek

Sezonní nabídka Volkswagen Service Jaro 2017 představuje pro všechny majitele osobních a užitkových vozů Volkswagen skvělou příležitost, jak se na vlastní kůži přesvědčit o tom, že autorizovaný servis s profesionálními službami není drahý a vyplatí se. Výhodné nabídky autorizovaných servisů Volkswagen zahrnují kromě jarní servisní prohlídky mimo jiné také výměnu stíracích lišt nebo skla čelního okna s bonusem, přípravu klimatizace na letní sezonu, knížku slevových poukazů Plus plán, program Volkswagen STK Service a široký sortiment originálních dílů a příslušenství.

„Březen, za kamna vlezem, duben ještě tam budem – tak zní známé pořekadlo, ale majitelé osobních a užitkových vozů Volkswagen velmi dobře vědí, že tyto měsíce jsou naopak nejlepším okamžikem k tomu, aby nezaháleli za kamny, naladili se do jarního režimu a po náročném provozu v zimním období svěřili svůj vůz do péče autorizovaného servisu Volkswagen,“ říká Jan Špinar, vedoucí divize After Sales společnosti Porsche Česká republika. „Volkswagen Service Jaro 2017 je výhodnou nabídkou našich komplexních poprodejních služeb pro osobní a užitkové vozy Volkswagen bez ohledu na jejich stáří. Profesionální péče autorizovaných servisů Volkswagen je zárukou bezpečného a spolehlivého cestování po celé jaro a léto.“

Základem přípravy vozu na jarní a letní provoz je jarní servisní prohlídka, která je nabízena za ceny od 299 Kč. Servisní technici pečlivě zkontrolují brzdovou soustavu, výfukovou soustavu, kola a pneumatiky, stěrače a ostřikovače, akumulátor, klínový/rozvodový řemen, klimatizaci, provozní kapaliny, chladicí soustavu a světlomety včetně správného nastavení.

Pro případné opravy a odstraňování technických nedostatků je jarní servisní nabídka přizpůsobena odlišným požadavkům majitelů zánovních vozů (do stáří 4 let) a starších vozů (5 let a více). Pro druhou skupinu zákazníků jsou připraveny Economy díly Volkswagen s velmi výhodnou cenou při zachování špičkové funkčnosti a spolehlivosti.

Originální díly Volkswagen® se vyznačují nejvyšší úrovní kvality dlouhou životností a maximální spolehlivostí i bezpečností. Economy díly Volkswagen odpovídají standardům koncernu Volkswagen a jsou určeny pro vozy starší 5 let, aby náklady na údržbu a opravy odpovídaly časové hodnotě vozu. Od Originálních dílů Volkswagen se odlišují konstrukčními detaily, materiály i menším počtem variant při zachování maximální bezpečnosti a funkčnosti. Cenový rozdíl v průměru činí až 25 %. Originální výměnné díly Volkswagen jsou průmyslově renovované díly – jedná se především o komponenty motoru, spojky, převodovky, náprav, řízení a elektrického systému vozidla. Výměnné díly Volkswagen šetří nejen peněženku zákazníka – v průměru o 40 % v porovnání s novými díly – ale také životní prostředí a přírodní zdroje. Jejich kvalita odpovídá sériové výrobě, což umožňuje poskytovat na výměnné díly dvouletou záruku.

Ničím nerušený výhled řidiče z vozidla za všech provozních podmínek je základním předpokladem bezpečného provozu. Proto je v rámci sezonní nabídky Volkswagen Service Jaro 2017 připravena nabídka originálních nebo Economy sad stíracích lišt pro vozidla značek Volkswagen osobní vozy a Volkswagen Užitkové vozy. Například aerodynamické stírací lišty pro vybrané verze modelů Caddy a Touran stojí 855 Kč, pro Passat 969 Kč. Při zakoupení a výměně stíracích lišt získá zákazník jako bonus 1 litr originálního koncentrátu pro přípravu letní směsi do ostřikovačů zdarma. Akci lze kombinovat s poukazem ze slevové knížky Plus plán.

Pro majitele modelů značky Volkswagen Užitkové vozy je určena také akční nabídka výměny originálního skla čelního okna, při níž obdrží jako bonus navíc 1 sadu originálních či Economy stíracích lišt pro přední okno za 1 Kč. Tato akce platí až do konce září 2017 a lze ji kombinovat jak s poukazem ze slevové knížky Plus plán, tak i s výše uvedeným bonusem za zakoupení a výměnu stíracích lišt.

Jízdní komfort i soustředění řidiče významně ovlivňuje čistota a čerstvost vzduchu v interiéru. Volkswagen Service proto pro letošní pylovou sezonu nabízí jako novinku vložku prachového a pylového filtru s vrstvou aktivního uhlí a polyfenolovou povrchovou úpravou, kterou ocení nejen alergici pro její antibakteriální a antialergické funkční vlastnosti. Inovativní filtr za 811 Kč je od běžných prachových a pylových filtrů rozpoznatelný na první pohled podle žluté barvy.

V segmentu Economy dílů Volkswagen je letošní novinkou vložka prachového a pylového filtru s vrstvou aktivního uhlí Economy nabízená za 544 Kč (Crafter), resp. 546 Kč (Beetle, Bora, Caddy, Golf, Passat, Polo a Vento).

Kromě výměny prachového a pylového filtru je před letní sezonou vhodné dopřát důkladnou údržbu také klimatizační jednotce. Autorizované servisy Volkswagen zajistí za 700 Kč kontrolu funkčnosti, demontáž a montáž prachového a pylového filtru, čištění prostoru kolem filtru a měření teploty vzduchu přiváděného do interiéru.

Majitelé starších vozů by měli při jarní údržbě vozidla věnovat zvláštní pozornost brzdové kapalině, jejíž výměna je předepsána poprvé po 3 letech od uvedení vozidla do provozu a následně každé dva roky. Degradovaná kapalina zpomaluje reakce brzd, prodlužuje brzdnou dráhu a v krajním případě může způsobit kompletní selhání brzd. Tento servisní úkon přitom vyjde na pouhých 970 Kč u modelu Golf VI z roku 2010.

Jaro a především léto je jako stvořené pro dobrodružné výpravy, prázdninové cestování, objevování nových míst i provozování rozmanitých sportovních aktivit. Majitelé vozů Volkswagen naleznou mnohé užitečné pomocníky pro realizaci svých velkolepých plánů v širokém sortimentu Originálního příslušenství Volkswagen®. Za pozornost stojí například střešní boxy, dodávané ve variantách s objemem 340 nebo 460 litrů, střešní příčníky a specializované nosiče jízdních kol. Jízdní kola lze přepravovat také na praktických nosičích pro tažné zařízení, přičemž na výběr jsou varianty nosičů pro dvě nebo tři jízdní kola. Tažná zařízení jsou k dispozici v různých verzích s pevnou nebo odnímatelnou hlavicí. Mezi oblíbené příslušenství patří také ochranné vany a další prvky pro ochranu zavazadlového prostoru, jeho prahu i zadního výklopného víka před znečištěním a poškozením, nebo sítě a různé praktické prvky pro zajištění zavazadel, oddělení prostoru pro cestující od přepravovaných zavazadel i příslušenství pro přepravu domácích mazlíčků.

Fanoušci značky Volkswagen by si neměli nechat ujít novinky v kolekci Volkswagen Lifestyle s atraktivními motivy ze světa značek Volkswagen a Volkswagen Užitkové vozy, ať se jedná o polštáře, utěrky, kosmetické tašky, toastery a další předměty pro osobní využití i domácnost.

S rostoucími teplotami získávají svými provozními vlastnostmi navrch letní pneumatiky nad zimními, a tak s jarním servisem přichází také chvíle pro přezutí ze zimních pneumatik na letní. Volkswagen Pneuservis zajistí nejen samotnou výměnu včetně vyvážení kompletů kol a pneumatik, ale také očištění, ošetření a uskladnění pneumatik. Při výměně opotřebovaných pneumatik je samozřejmostí jejich bezplatná ekologická recyklace.

Zákazníci přitom mají široký výběr nejvhodnějších nových pneumatik renomovaných značek s PneuGarancí, což je tříletá záruka na neopravitelná poškození vzniklá při běžném provozu, včetně najetí na obrubník. Nejen řidiči, kteří z vlastní zkušenosti vědí, jak nepříjemná je výměna kola s poškozenou pneumatikou u vozidla s plně naloženým zavazadlovým prostorem při cestě na dovolenou, ocení pneumatiky se systémem AirStop®. Těsnicí hmota uvnitř pneumatiky dokáže po jejím poškození zacelit otvor o průměru až 5 mm. Řidič tak může bezpečně pokračovat v jízdě až do servisu.

Výhodnost servisních služeb autorizovaných servisů značek Volkswagen osobní vozy a Volkswagen Užitkové vozy i pro majitele starších vozů dokládá rovněž Plus plán – knížka slevových poukazů na servisní úkony, nákup originálních dílů a příslušenství pro osobní a užitkové vozy Volkswagen – a program Volkswagen STK Service, který zahrnuje důkladnou přípravu vozidla na technickou kontrolu a měření emisí, po níž je zajištění technické kontroly v nezávislé stanici STK pro zákazníka zdarma.

Užitečným pomocníkem na cestách je pro majitele vozů Volkswagen aplikace Volkswagen Service, která obsahuje označení parkovišť, Volkswagen Assistance, navigaci a překladač, vyhledávání servisních partnerů Volkswagen, lexikon symbolů, informace o stavu vozidla, tipy a nejnovější akční nabídky služeb, originálních dílů a příslušenství.

Nabídka Volkswagen Service Jaro 2017 pro majitele osobních a užitkových vozů Volkswagen platí od 1. 3. 2017 do 12. 5. 2017 u participujících autorizovaných servisních partnerů Volkswagen.

Vitek