Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Krásná Škoda 1000 MB po britské velvyslankyni vydražena. Za kolik se nakonec prodala?

David Bureš
Diskuze (6)
Světle modré embéčko nepoputuje s velvyslankyní Jan Thompsonovou na britské ostrovy. Majitelka ho vydražila, výtěžek z aukce poputuje na charitu.

Velvyslanci působící v České republice v obecném povědomí moc nejsou, britská velvyslankyně Jan Thompsonová ale ano. Diplomacii se rozhodla dělat neformálně, zaujala i svými kočkami, které chovala přímo na ambasádě. Mezi automobilovými fanoušky pak proslula tím, že jezdila ve světle modré Škodě 100 MB, kterou dokonce měla na diplomatických značkách. Jelikož Thompsonová končí ve funkci, rozhodla se vůz prodat. Škodovka se vydražila za 610.000 korun.

Auto se tak prodalo za slušnou částku, vyvolávací cena činila pouhých 30.000 korun. Aukce prostřednictvím stránek britského velvyslanectví byla ukončena ve středu v poledne, přičemž nejvyšší částku nabídl kupec, který se rozhodl zůstat v anonymitě. Vydražená částka půjde na charitu, konkrétně Domovu Sue Ryder v Praze, který se zabývá pomocí seniorům a jejich blízkých.

Thompsonová měla původně v plánu si světle modrý sedan z roku 1968 nechat, protože si ho zamilovala, nakonec se ale rozhodla jinak „Bylo těžké rozhodování zanechat milované embéčko v České republice. Ale patří sem, do Česka, tady prožilo svých prvních padesát let života. Přestože bude těžké se ho vzdát, ráda bych ho nabídla v charitativní aukci,“ uvedla Thompsonová při zahájení dražby.

Automobil přitom hojně využívala. „Jezdila jsem po celé republice. Asi nejdál jsem byla v Českém Krumlově. To bylo před pár lety, bylo hodně teplo, trvalo mi to sedm hodin. Tohle auto navíc nemá klimatizaci,“ uvedla velvyslankyně v rozhovoru pro Rádiožurnál.

Thompsonová automobil koupila v roce 2013, krátce poté, co nastoupila do funkce. Jednalo se o exemplář, který si do té doby hýčkal první majitel. „Narazila jsem na jeho fotku v časopise a byla to skutečně láska na první pohled,“ vysvětluje Thompsonová pořízení tohoto veteránu.

„Mám i Jaguar, to je moje oficiální auto. Ale tohle embéčko je nejblíže mému srdci a je to auto, které jsem používala o víkendech a dovolených. Miluju ho, protože mi připomíná československou historii,“ říkala Thompsonová na adresu auta, se kterým se teď loučí.

David Bureš
Diskuze (6)
11. 1. 2018 12:06
Re: Pěkný veterán
podle me novymu majiteli ani tak neslo o to, za kolik toho veterana koupi, ale kolik posle na charitu.
kazdej normalni clovek co nezije z ruky do huby na charitu neco posila a tenhle k tomu jeste dostal embecko.
Avatar - CHerokee
10. 1. 2018 17:27
Velvyslankyně
Tohle je velmi chytrá a sympatická dáma.
Avatar - Jaros71
10. 1. 2018 17:26
Pěkný veterán
Cena prodejní je dost vysoká..ale veteráni v dobrém stavu stojí všude na světě majlant :yes:
A opravdu dobrá reklama pro Škodovku..
10. 1. 2018 16:23
Re: Krásná?
Obě jsou stejně krásné..... >:D
10. 1. 2018 16:18
Krásná?
Pane redaktore co je na ni krásného?
Vždyť je to celé z bastléné před renovací!