Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto: Informační systém stále nefunguje

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto se i dnes potýká s výpadkem podnikového informačního systému SAP.

Firma má prý kvůli výpadku od pondělního večera problémy s expedováním nových vozů či objednáváním náhradních dílů. Dnešní MF Dnes uvedla, že by měl být systém zprovozněn nejdříve v pátek ráno. Mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler ČTK tuto informaci nepotvrdil.

"Výroba běží a nebyla přerušena, což je pro nás to nejdůležitější. Děláme vše pro to, abychom chybu v systému odstranili co nejdříve," řekl dnes ČTK Dreithaler. Termín zprovoznění systému neuvedl, protože se po odstranění softwarové chyby bude obnovovat systém aplikací. Prý nelze odhadnout, jak dlouho to potrvá.

Jeden z dopravců serveru iDnes.cz již v úterý řekl, že Škodovka kvůli kolapsu systému nemůže vytisknout dokumenty potřebné pro expedici. Ve všech výrobních závodech se tak hromadí auta, v areálu automobilky prý čeká na nakládku asi 300 kamionů. Vyexpedovat se podařilo jen několik set aut, dokumentace k nim ale musela být vyplněna ručně. Problémy jsou prý také s dodávkami náhradních dílů, které začínají chybět některým autoservisům.

Za prvních devět měsíců letošního roku největší česká automobilka dodala zákazníkům 741.800 vozů, což je meziročně o 16,2 procenta více.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
16. 12. 2011 09:36
Re: Sakra...
No jasně, to si nejspíš konkurence najala hackery, aby Škodovce ten systém hackli. >:D
Avatar - Ham.
15. 12. 2011 20:10
Re: Sakra...
Někdo musí tu zpupnou Škodovku trochu zkrotit, jinak by jen prodávali a prodávali... >:-[]
15. 12. 2011 18:41
Re: Sakra...
SAP je trest Boží. >:-[]
Avatar - Ronault.
15. 12. 2011 18:18
Re: Sakra...
Ještě bys mu měl dát do PSka, co se skrývá pod pojmem SW a podpora >:-[] >:D ;-)
Avatar - Ham.
15. 12. 2011 17:48
Re: Sakra...
Já se nesměji zákazníkům ani kloťákům ze Škodovky ale trefnému popisu ozawasana systému SAP který jsem měl kdysi tu čest implementovat do firmy a byl to skutečně největší bastard s jakým jsem se v oblasti SW kdy setkal (a to ještě byla podpora z deutschlandu, jak vidím tak dnešní support z Pakistánu musí být rovnou na mašli).