Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Citigo: Kompletní ceník pětidveřové verze je na světě

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Pětidveřové Citigo si odbylo svou výstavní premiéru a my v ruce držíme kompletní ceník.

Doposud byla známa pouze základní cena pětidveřového Citigo s tříválcem o výkonu 44 kW ve verzi Active, tam cena pro český trh začíná na částce 189.900,- Kč. To je o deset tisíc více než v případě třídveřové verze, příplatek za vyšší užitnou hodnotu je tedy stejný jako za silnější motorizaci.

Naše předpoklady se nyní potvrdily, desetitisícový příplatek za dvojici dveří je opravdu stejný napříč celým ceníkem. Komfortní, funkční a bezpečnostní výbavu modelu Citigo lze rozšířit prostřednictvím paketů Plus za 5 000 Kč. Zatímco Active Plus přinese mimo jiné výškově nastavitelné sedadlo řidiče, centrální zamykání s dálkovým ovládáním či elektrické ovládání předních oken, Ambition Plus přidává palubní počítač a klimatizaci. Elegance Plus obsahuje malý kožený paket a zadní parkovací senzory.

Plyn bude uchováván ve dvou nádržích, které se nacházejí v oblasti zadní nápravy. Jedna je společně s desetilitrovou rezervní nádrží na benzin (původně 35 l) před ní, druhá se nachází v prohlubni pro rezervní kolo. Celkový objem nádrží je 72 litrů (11 kg) CNG. Dojezd této verze má být více než 550 kilometrů.

Další, o něco konvenčnější cestou jak při provozu ušetřit, přináší verze Green tec. Tento paket lze objednat k oběma motorizacím. Jeho součástí je start-stop systém, rekuperace brzdné energie a pneumatiky se sníženým valivým odporem. Podle automobilky by měl samotný systém vypínání motoru ušetřit až 11 % paliva, v čistě městském provozu dokonce ještě více.

TEST: Škoda Citigo vs. Škoda Fabia: Žlutý duel

"Prodejní výsledky třídveřového modelu ŠKODA Citigo už dokázaly, že jsme se vydali správným směrem," řekl Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky Škoda. "V prvních sedmi týdnech roku 2012 si třídveřové Citigo objednalo 927 zákazníků. Citigo je tak s velkým náskokem nejžádanějším vozem své třídy v České republice. Během prvních čtyř měsíců, kdy je vůz na trhu v České republice k dispozici, jsme na něj získali více než 2.300 závazných objednávek. Jsem přesvědčen, že díky pětidveřovému provedení Citigo pozici jedničky v segmentu minivozů ještě posílí," dodává Pečenka.

První pětidveřové vozy se k zákazníkům v České republice dostanou na přelomu března a dubna 2012.

JAKE.AUTO.CZ: Škoda Citigo (přehled článků)

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Avatar - Machýrek
6. 3. 2012 13:01
Penal
Slusne draha rakev.