Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq je nejlepší velké SUV v Británii, Fabia vládne malým vozům

Jan Mička
Diskuze (78)
Britský magazín What Car? vyhlašoval nejlepší auta pro rok 2017. Škoda Auto získala šest ocenění.

Nejlepší auto podle britského magazínu What Car? se vyhlašovalo již po čtyřicáté. Automobily mezi sebou soutěží v celkem patnácti kategoriích, což je dost na to, aby se pokryla v podstatě celá evropská osobní produkce od těch nejmenších modelů až po luxusní limuzíny. Vedle toho jsou vypisovány ještě čtyři další speciální kategorie - Cena čtenářů, Cena bezpečnosti, Cena technologie, Auto roku – přičemž ta úplně poslední má největší váhu.

Autem roku 2017 podle magazínu What Car? se stala nová generace BMW řady 5 ve specifikaci 520d (140 kW, 400 N.m), v dalších kategoriích se však v hojné míře ukazovala také Škodovka. Vítězem kategorie malých vozů se stala Škoda Fabia, velká SUV ovládla Škoda Kodiaq, a mezi kombíky triumfovala Škoda Superb Combi. To ale ještě není všechno. Modely Citigo, Fabia a Superb si ve svých kategoriích odnesly vítězství za poměr cena/výkon, v jedné anketě tedy Škoda Auto bodovala hned šestkrát. Udílení cen probíhalo v hotelu Grosvenor House v Londýně.

„Ceny časopisu What Car? jsou vyznamenáním pro všechny zaměstnance společnosti Škoda Auto. Pro nás jsou tato ocenění potvrzením správnosti našeho počínání a zároveň i motivací. Dokazují, že jsme se s rozšířením, modernizací a emocionalizací naší modelové palety vydali správnou cestou,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.

„Byli jsme na první velké SUV značky Škoda hodně zvědaví. Dnes už je jasné, že Škoda Kodiaq porotce nezklamala. Je to skvělé sportovně-užitkové vozidlo se sedmi sedadly, pohonem všech kol, silným naftovým motorem, velkorysou výbavou – a to vše za fantastickou cenu,“ řekl Steve Huntingford, šéfredaktor časopisu What Car?.

Best Cars 2017 - vítězové v jednotlivých kategoriích
KategorieVítěz
Městské vozyHyundai i10
Malé vozyŠkoda Fabia
Rodinné vozyAudi A3 Sportback
Hot-hatchFord Fiesta ST
Malé SUVSeat Ateca
Velké SUVŠkoda Kodiaq
Luxusní SUVAudi Q7
MPVVolkswagen Touran
ElektromobilRenault Zoe
Manažerský vůzAudi A4
Luxusní vůzBMW řady 5
KabrioletMazda MX-5
KupéAudi TT
Sportovní vůzPorsche 718 Cayman
Cena čtenářůHonda Civic Type R
Cena bezpečnostiVolkswagen Tiguan
Cena technologiePeugeot 3008 i-Cockpit
Auto rokuBMW řady 5

Jan Mička
Diskuze (78)
22. 1. 2017 13:15
Škoda Kodiaq
Od kdY je auto v prodeji? ze je nejlepsi SUV snad v cele evrope a nejen v Anglii??? Kazdy peje slavu na neco co jeste nejezdi. pockejme si za 1 rok a ujeti aspon 80tis. km. uvidime jaka je spotreba co se musi opravovat. Ono jezdit s preturbenym motorkem do sekacky s 1,8 tunovým autem nebude zady med. Cim vetsi a těší auto a mensi moturek, tak bude auto urcite jezdit za min nez elektroauto. Uz vidim jak kodiaq jezdi uplne zadarmo. Prosim, NIKDO s nim nenajel vic jak 50tis. a poznatky nejsou zadne. Az bude jezdit a bude mit fakt aspon tech 50tis. za sebou tak se o tom da diskutovat jaky je ale zatim jsme jen v teoreticke rovine jako spotreba phm kdyz se dela v laborce a skutecnost je vzdy uplne jina.(podstatne horsi)
Avatar - white label
17. 1. 2017 20:35
Re: Tomu
Zatím se to neprodává, zákazníci v tom ještě nejezdí, ale novináři už jo... ;-)
17. 1. 2017 18:58
Klasika
Místo toho abychom byli rádi, že český auto dopadlo v zahraničí tak dobře, tak se tu akorát zase banda flagelantů nezmůže na nic jinýho než na vulgarismus. Zkorumpovanejma českejma novinářema už na britský ocenění "argumentovat" nemůžete, ale nějaký to bezduchý kopnutí si přece jenom řada idi*tů dopřeje.

Tak teď do mě, chci pořádnou dávku palců dolu, aspoň se mi můj komentář potvrdí.
14. 1. 2017 18:09
Re: Velmi pochybne ocenenia
Německo na tom není o moc lépe... např. ve Stuttgartu jsem si připadal skoro jako v Istanbulu :-!

Člověk bude muset za chvíli jezdit jen na vesnice, aby potkal domorodce.
Avatar - Londonbridge
14. 1. 2017 12:24
Re: Velmi pochybne ocenenia
Britskych Britov je tu stale menej a menej tak ich potkas riedko...