Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq přistižena na D11 jen s minimálním maskováním!

Jan Mička
Diskuze (102)
Finální fáze testování nových škodovek tradičně probíhá na českých silnicích. Máme fotografie dvou exemplářů Škody Kodiaq jen s minimálním maskováním.

Nová Škoda Kodiaq, první sedmimístné SUV mladoboleslavské automobilky, se na podzim stane hvězdou stánku škodovky na pařížském autosalonu, k vůbec prvnímu kompletnímu odhalení vozu ale dojde už za pár týdnů. Světová premiéra proběhne 1. září v Berlíně, touto dobou už by proto mělo finišovat testování maskovaných prototypů. Není nic neobvyklého na tom, že probíhá na českých silnicích, přičemž právě odsud pocházejí přiložené fotografie.

Snímky, které naší redakci poskytnul Jiří Čejgl, zachycují testovací exempláře opatřené pouze minimálním maskováním. Jely po dálnici D11 směrem na Hradec Králové a podle Jiřího jich bylo více než pět. Zakryta nadále zůstává maska chladiče a výrazné linky táhnoucí se po bocích karoserie, avšak úzké světlomety, díky kterým příď trochu připomíná Land Rover Discovery Sport, jsou zcela odkryté. Potvrzují se tím názory, že horizontální členění předních částí budoucích SUV Škoda nebude tak výrazné, jak se původně předpokládalo. Zajímavé je také maskování zádi – napoprvé jsme si říkali, zda kodiaq náhodou nedostane svítilny ve stylu Range Roveru Sport, skutečný tvar ale upravuje folie v barvě karoserie.

Jako jedna z mála redakcí jsme již měli možnost Škodu Kodiaq vyzkoušet a ukázalo se, že jde o jednu z nejpohodlnějších škodovek současnosti. Třetí řada sedadel vyhoví spíše dětem, zajímavý je však posun v oblasti chytrých řešení, na kterých si dává automobilka v posledních letech velmi záležet.

Nejeden pasažér ocení spací set složený z deky, klapek na oči a speciálních hlavových opěrek ve druhé řadě, které během jízdy drží hlavu v přirozené poloze. Po otevření dveří se zase vysunou ochranné plastové lišty a zabrání poškození vozu na parkovištích (řešení známe už ze současného Fordu Focus), interkom pro zadní cestující byl až do teď výsadou spíše vozů MPV a osobních verzí dodávek. Třešinkou na dortu je permanentní připojení k internetu, díky kterému může navigace zobrazovat mapy Google. Digitálního přístrojového štítu se však dočkáme až v rámci pozdější modelové péče.

Jan Mička
Diskuze (102)
9. 8. 2016 09:21
"Přistižena"
Až na to že se fotili sami ti řidiči Kodiaqu navzájem, stačí se jen podívat na tvar bočního zrcátka takže nuda.
Avatar - Emel
22. 7. 2016 22:54
Re: co to bude stat?
U nás jsou auta obecně levná, ve srovnání se zbytkem Evropy...
Avatar - Emel
22. 7. 2016 22:53
Re: Prosim redakciu, aby mi zrusila ucet na auto.cz
Ale on tě jen chtěl podpořit... tomu rozumím :-)
Avatar - Hammunasakra
22. 7. 2016 08:22
Re: Prosim redakciu, aby mi zrusila ucet na auto.cz
Chápu tě = dennodenní srážky s blbcem unavujou ;-)

Ale zamrzelo = פđĐ#&* je tu 11 do tuctu, Sheldonů sakra málo :-|
22. 7. 2016 07:32
Re: tak zase
chytrak1, v tom, že Fabia Mk 2 bola dizajnový hnus máš pravdu. A kombi dokonca katastrofa.