Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq: Otázky a odpovědi

Jiří Baborský
Diskuze (62)
Ve čtvrtek jsme vám přinesli exkluzivní jízdní dojmy z testování maskované Škody Kodiaq v Norsku. Reagujeme na vaše podněty v diskuzi a doplňujeme informace, které nebyly zcela jasné.

První novinářská prezentace Škody Kodiaq na odlehlém místě v Norsku vyvolala v diskusi pod jízdními dojmy řadu otázek. Ne vždy se podaří vždy všechno vysvětlit na „první dobrou“, proto jsme dotazy vás, čtenářů Auto.cz, zachytili, sepsali do přehledného článku a nyní na ně odpovíme. Jak je to tedy s těmi předními světlomety? A bude mít nakonec Škoda Kodiaq digitální přístrojový štít? Čtěte dále…

Bude mít Kodiaq zdvojené světlomety?

Ano bude. Přední světla budou vypadat obdobně jako u konceptu Vision S. Pod hlavním zdrojem bude druhý menší, který bude sloužit jako mlhovka a posvěcování do zatáček. Čekali jsme, že půjde o dominantní designový prvek, ve skutečnosti jde ale o celkem nenápadný a vkusný motiv.

Standardní světlomet s žárovkami H7 bude vybaven ostřikovačem na přání, full LED světla budou mít omývání standardně. To, že je menší pár svítilen schován pod kamufláží je součástí maskovací strategie.

Dostane Kodiaq virtuální kokpit, neboli digitální přístrojový štít?

Ano dostane, ale až později v rámci modelové péče.

Jaký bude základní model na českém trhu?

V Česku nebude nabízena nejslabší benzinová verze 1.4 TSI/92 kW 4x2 s manuálním řazením. Na domácím trhu bude základním modelem motor 1.4 TSI/110 kW, který ale nebude dostupný v provedení 4x2 manuál. Otázkou tedy je, jestli nakonec vyjde levněji 4x2 DSG nebo 4x4 manuál.

Bude se nabízet slabší diesel 2.0 TDI/85 kW?

Ano, ale nejspíš až v roce 2018.

Dostane Kodiaq silné benzinové motory 2.0 TSI 162 a 206 kW?

Zatím to není v plánu. Po technické stránce jejich aplikaci nic nebrání, podle interního průzkumu automobilky by ale o takové verze byl minimální zájem, takže se jejich příprava v tuto chvíli nevyplatí. Jak nám prozradil vedoucí celého projektu Jiří Dytrych, pokud bude poptávka po vyšším výkonu, bude ve hře spíš nasazení naftového biturba.

Nabídne Škoda i luxusní verzi Laurin & Klement?

V plánu jsou tři deriváty – luxusní L&K, dynamicky laděný Sportline a Scout se zdůrazněným off-roadovým charakterem. Počkáme si na ně ale minimálně rok.

Má Kodiaq navigaci stejně nízko jako superb nebo octavia?

Vzhledem k vertikální orientaci výdechů klimatizace je bylo možné umístit po stranách displeje multimediálního systému, který tak mohl být usazen výš, zhruba do stejné výšky, v jaké leží přístrojový štít před řidičem.

Jiří Baborský
Diskuze (62)
14. 7. 2016 17:53
Re: Wow effectikule
a ja si na klidně na nějaké tríleté bazarové počkám...do nového takovou pálku bych neinvestoval.... :-(
14. 7. 2016 12:32
interiér
[odkaz]

[odkaz]
14. 7. 2016 11:15
Re: Domácí trh
Palec dolů za mé vysvětlení s motorama může dát jen imbecil. Pokud jsou to palce dolů za to,že základ nebude motor 92 KW ale 110 KW,tak tyhle palce dolů musíte lidi dát firmě Škoda a ne mě >:-[] >:-[]
12. 7. 2016 23:49
Re: Otázka kompatibility Kodiaqu s ČR
A co konkrétně ti nefunguje, když nemáš signál, co je potřeba k běžné funkci vozu?
12. 7. 2016 17:02
Re: 2.0TSI
Akurat ze skodiak bude mensi ako 7 miestny tiguan (rok 2017) - vyroba bude v Pueblo/Mexiko