Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq RS? Takto by mohla vypadat...

David Bureš
Diskuze (9)
Nové sedmimístné SUV od Škodovky by mohlo dorazit i ve sportovní variantě. V Mladé Boleslavi se skutečně debatuje o příchodu Kodiaqu RS.

Podobu Škody Kodiaq už známe, nové sedmimístné SUV od mladoboleslavské značky se světu konečně představilo minulý týden na akci v Berlíně. Zatím však byly odhaleny pouze základní verze, to však neznamená, že by se nepracovalo také na dalších derivátech.

Škodovka již potvrdila, že se dočkáme tří dalších verzí. Kodiaq dorazí také ve sportovně laděné variantě Sportline, luxusním provedení Laurin & Klement a v modelu Scout, jež zdůrazní terénní charakter auta. Vedle toho však automobilka zvažuje také vrcholnou verzi Kodiaq RS.

A jak by takové SUV mohlo vypadat, naznačuje grafik skrývající se pod přezdívkou X-Tomi. Maďarský grafik karoserii kodiaqu snížil a změnil přední nárazník ve stylu Octavie RS. Nechybí ani speciální kola nebo černé detaily karoserie.

Dílo není až tak nereálné, protože Kodiaq RS by skutečně mohl vzniknout. „Větší modely mají rozhodně pro verze RS potenciál. Není to otázka techniky, umíme to, jde o uvažování čistě v obchodní rovině,“ říká předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier.

Vedle Kodiaqu RS X-Tomi navrhl také Kodiaq v červeno-černém provedení Monte Carlo. Také tato verze je velice reálná, protože nabídku sportovně laděných modelů s tímto názvem Škoda postupně rozšiřuje, a tak je vysoce pravděpodobné, že tuto verzi dostane i kodiaq. Ostatně sama Škodovka už kodiaq v červeném laku prezentovala, a tak máme již dobrou představu, jak to novému SUV v této barvě sluší.

Zatím nejsilnějším motorem pro kodiaq je turbodiesel 2.0 TDI s výkonem 140 kW a 400 N.m. Pokud nepřijde Kodiaq RS, silnější motor není v plánu, spíše než silný benzin by však auto dostalo naftové bi-turbo.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - Floyd
6. 9. 2016 00:12
Re: X tomi
Na druhou stranu - takto se mi ten Kodiaq líbí. A schválně, co by tomuto návrhu řekl pan Kabaň?
Re: dalsi davka
Ale má, žiaľ, v tomto prípade pravdu. Aj keď ju vyjadril pomerne drsne.
5. 9. 2016 14:43
X tomi
Já si říkal kde je klukovi konec. Ale žije a pořád je to stejnej vizinář :D. A teď by to chtělo udělat vizualizaci jak bude vypadat Octavka po faceliftu v roce 2017 a nebo klidně i v roce 2020 >:D >:D
Avatar - Bully_
5. 9. 2016 14:19
Re: Kachny, kachny .... II. dil
Kodiaq Kardiaq, s defibrilatorem v cene.
Avatar - speedfred
5. 9. 2016 13:48
Re: Kachny, kachny .... II. dil
...a pre začínajúcich esúvéčkárov Kožak junior.