Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia může slavit. Vyrobilo se 1,5 milionu kusů třetí generace

Jan Mička
Diskuze (18)
Octavia je nejenom nejúspěšnějším modelem automobilky Škoda, ale také jedním z nejúspěšnějších celosvětově. V Mladé Boleslavi už vyrobili jedenapůlmiliontý vůz třetí generace.

Škoda Octavia započala své tažení před více než dvaceti lety a za tu dobu stihla vniknout ve více než pěti milionech exemplářů. První generace, která se vyráběla v letech 1996 až 2010, oslovila více než 1,4 milionu zákazníků, druhá generace (2004 až 2013) vznikla ve 2,5 milionech exemplářů, a současné vydání vyráběné od konce roku 2012 je právě na půli cesty mezi jedním a druhým milionem exemplářů.

Jubilejní model vyrobili pracovníci hlavního závodu Škody Auto v Mladé Boleslavi, vedle něj však vůz jako takový sjíždí i z výrobních linek v Číně, Indii, Rusku, na Ukrajině a v Kazachstánu. Vůz je úspěšný nejenom díky počtu prodaných kusů, ale také počtu verzí, ve kterých se nabízí. Vedle standardního provedení ve verzích liftback a kombi jsou to deriváty Scout a RS (vznětové i zážehové), nechybí ani tradiční Laurin & Klement, který je vrcholem celé nabídky. S aktuální modernizací se navíc objevuje i dvoulitrové TSI posílené na 180 kW (pro RS), které z vozu dělá nejsilnější sériově vyráběnou octavii všech dob.

„Model Octavia v roce 1996 zahájil razantní rozvoj naší společnosti. Se třetí generací našeho bestselleru jsme plynule navázali na úspěšnou historii obou předchozích generací. Rozhodující podíl na úspěchu modelu Octavia a značky Škoda má tým našich motivovaných a vzdělaných zaměstnanců, který má dnes jeden a půl milionu důvodů k hrdosti na svůj výkon,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva za oblast výroby a logistiky.

Jan Mička
Diskuze (18)
Avatar - chetoos
6. 5. 2017 21:27
Re: Gratulace
Myslím si že Octavie první generace a Felicie s fabiem ne že by ubývaly a lidé si jich už moc nevšímají. Dokonce i favoritů a s120 je taky stále dost. A trojkovych octavek je plno protože každá velká firma kupuje Octavia ve velkém. Vlastně nové Octavie normální lidé nekupuji neboť je drahá a vše mají firmy. Vím to neboť dělám ve škodovce a 95% octavek kupují firmy. Hold okchcavka je drahá. Normální lidé si koupí rapida nebo Fabií.
4. 5. 2017 09:45
Re: gratulacia
Podľa mňa, keby na Octavii sedela spodná línia vonkajšieho a vnútorného páru svetiel, bolo by to predsa len iné. Hlavne spodné vonkajšie rohy mali mierne zaobliť, ten ostrý roh tomu naozaj nesedí. že je vnútorný pár nalepený na prednej maske je iná vec, keby to bolo ako na spomínanom Mercedese, vyzeralo by to lepšie, ale to by bola vec na diskusiu.
Najlepšie bolo pôvodné riešenia, Octavia ako taká má jednoduchý a účelný dizajn, ten predok rozbili úplne zbytočne. Všetkého veľa škodí, prílišná snaha zaujať urobila viac škody ako osohu.
3. 5. 2017 22:24
Re: gratulacia
Takže VW Arteon se ho nejspíš brzy dočká také. Nebo?
Avatar - O5kar
3. 5. 2017 21:38
Re: gratulacia
Myslíš si, že to bude jako před léty u Mercedesu řady E. Ještě jsou dost často k potkání. Já si stále říkal, kde že to ten Kabaň odkoukal. V neděli jsem viděl černé kombi a dnes bílé.
[odkaz] [odkaz]
3. 5. 2017 19:03
Kde je Holden2
Vyjádři se ty kluku, to je hozená rukavice do ringu