Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chystá sportovní elektromobil! Jaký základ využije elektrické RS?

David Bureš
Diskuze (46)
Mladoboleslavská automobilka rozšíří své portfolio sportovně laděných modelů RS. Octavii RS ještě letos doplní Kodiaq RS, přijde i rychlý elektromobil.

Koncern Volkswagen Group pracuje na rozsáhlé expanzi v oblasti elektromobilů, které se nevyhne ani česká značka Škoda. V roce 2020 začne prodávat elektrické SUV vycházející z konceptu Vision E, přičemž vedle běžného modelu se můžeme těšit i na sportovně laděnou verzi. Příchod elektrického RS potvrdil šéf mladoboleslavské automobilky pro prodeje a marketing Alain Favey.

„Bude zde RS verze našeho chystaného elektromobilu. Bude více o stylu a zážitcích, nikoliv nezbytně o výkonu,“ prohlásil Favey v rozhovoru pro britský magazín Autocar.

Marketingový šéf Škodovky totiž prohlašuje, že výkon u RS modelů není nezbytný. Ostatně i nynější Octavia RS má „jen“ 245 koní (180 kW), což je třeba proti 300koňovému Golfu R vcelku málo. Zákazníkům podle Faveye jde hlavně o vzhled a sportovní jízdní vlastnosti.

Sportovně laděné elektrické SUV by ale nemuselo být jedinou RS novinkou značky. Pro podzimní pařížský autosalon je už potvrzena premiéra Kodiaqu RS, který se stal nejrychlejším sedmimístným SUV na Severní smyčce Nürburgringu. Favey pak do budoucna nevylučuje ani návrat Fabie RS. Dočkáme se jí však nejdříve až v nové generaci tohoto vozu, plánované pro rok 2020.

Favey se v rozhovoru pro Autocar rozhovořil také o běžné variantě chystaného elektrického SUV. O automobilu tvrdí, že bude atraktivní a „neměl by vyděsit současné zákazníky značky a zároveň měl nalákat nové klienty.“ Tvarově bude vycházet z loňského konceptu Vision E, interiér však využije myšlenky z letošního konceptu Vision X, konkrétně samostatně stojící obrazovku multimediálního systému. Ta bude užita i v dalších budoucích vozech značky.

Jak známo, základem bude platforma MEB, kterou VW Group vyvíjí speciálně pro potřeby elektromobilů. Škoda nabídne jednu verzi akumulátoru, jejíž kapacita postačí pro dojezd nějakých 480 kilometrů. Méně podle Faveye nemá smysl.

David Bureš
Diskuze (46)
7. 8. 2018 09:14
Re: eletromobil
sportovní vůz škodovka opravdu nedělá.. a ještě aby to byl elektromobil, který vlastně ani ještě nemají v portfoliu...
12. 7. 2018 21:54
Re: Velmi zajímavé
Zabudol som, že žijeme v štáte s nulovou korupciou, kde by si štátny úradník nedovolil za úplatok rozhodnúť v prospech súkromnej firmy.
12. 7. 2018 18:34
Re: ERS
Pokojne to môže byť len jeden. ;-)
Avatar - Beefcake
12. 7. 2018 13:33
Re: ERS
Tak jasne, len mi nie su jasne myslienkove pochody tych min.6 potencialnych kupcov.
12. 7. 2018 12:19
Re: ERS
Mínusky mi rozhodne žily netrhajú... ;-)