Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Yeti vyfocena téměř bez maskování!

Michal Fokt
Diskuze (199)
Náš čtenář načapal na silnici u Mladé Boleslavi téměř odmaskovanou novou Škody Yeti. Jak moc se liší od Seatu Ateca?

Už za pár týdnů se v Ženevě ve světové premiéře ukáže druhá generace škodováckého kompaktního SUV Yeti. Když o tom tak přemýšlím, mladoboleslavské novince se ve vývojové fázi velmi úspěšně dařilo vyhýbat se objektivům fotografů, což jen potvrzuje známý fakt, že nic jako „spy fotky“ neexistuje. Pokud jakákoli automobilka nechce, aby její novinka byla viděna, tak prostě viděna není a teprve ve chvíli, kdy považuje za vhodné vzbudit zájem, je vypuštěna všem na oči. Nebo alespoň těm šťastnějším. Jedním takovým je i náš čtenář s pseudonymem petrsla, jemuž se na silnici povedlo potkat novou Škodu Yeti jen s minimálním maskováním.

„Na silnici z Jičína do MB jsem si z dálky všiml stojícího vozu, který se chystal odbočovat mým směrem. Podle proporcí jsem tipoval nějaké kompaktní SUV, ale čím jsem byl blíž, začalo to vypadat jako Kodiaq. Jenže k němu mi neseděly proporce, což mě trochu zarazilo. A když jsem uviděl lehké maskování, bylo mi jasné, že to musí být něco nového, že to musí byt Yeti,“ říká Petr.

Mobil byl naštěstí po ruce a tak můžeme potvrdit, že se Petr nemýlil, opravdu je jedním z mála lidí, kterým se doposud povedlo yetiho „ulovit“, i když nepochybuji o tom, že případy budou před Ženevou přibývat. A jak se tedy mladoboleslavský klon Seatu Ateca bude od španělského SUV lišit?

Z fotek je jasně patrné, že se yeti bude lišit umístěním zpětných zrcátek, ta nebudou připevněna do dveří, ale do růžku rámu dveří k A sloupku karoserie, jiný je tvar zadního sloupku a vypadá to, že se liší také zadní okno. A k tomu si musíte přimyslet čumák kodiaqu, zepředu se yetiho „sejmout“ nepovedlo. Očekáváme ještě určité rozdíly ve tvaru zadních svítilen, která dosud kryje decentní kamufláž a možná budou jiné kliky dveří a zadní nárazník. „Auto na mě působilo po vzhledové stránce lépe, než Kodiaq. Je kompaktnější, nepůsobí tak úzce a vysoce, zezadu má sebevědomější postoj. Ale to známe z atecy... Bude to fešák,“ dodává Petr ke svému úlovku. My děkujeme za dobrý postřeh a rychlou reakci - i za vás.

Michal Fokt
Diskuze (199)
Avatar - Floyd
1. 3. 2017 23:16
Re: ban
Tak vidíš, já ti to říkal. To se holt pozná charakter, ta redakce :no: :no: :no:
1. 3. 2017 19:44
Re: ban
Měl jsi pravdu, skutečně žádná odpověď.
Avatar - Floyd
28. 2. 2017 22:32
Re: ban
To je teda rychlost, ta odpověď od redakce >:D
28. 2. 2017 13:53
Re: ban
Tak jsem dnes v poledne poslal dotaz do redakce.
27. 2. 2017 17:30
Re: ban
Sakra tady se to točí. Teď v 17:30 už není ani těch 7 palců plusových, ale pouze 7 mínusových!!! To jsou kouzla s hlasováním.