Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skoro bez maskování: Nové špionážní snímky Fordu Focus 2018

Stanislav Kolman
Před časem se nový Focus objevil na špionážních snímcích s tradiční černobílou kamufláží, nyní se ukázal znovu a tentokrát poodhalil více. Některá esa však stále schovává v rukávě.

Maskování nových prototypů už dávno neslouží k tomu, aby automobilka co možná nejvíce zkomplikovala identifikaci daného modelu a jeho křivek. Ford už před časem rozeslal oficiální tiskovou zprávu k novému typu kamufláže, jež vytváří optickou iluzi na základě populárních klamů kolujících po sítích.

Po sérii úvodních špionážních snímků se nyní očekávaný hatchback objevil znovu. Opět je maskován, i když ne tak, jak jsme zvyklí. Nepokrývají jej totiž typické černobílé klamy, ale relativně jednoduchá barevná fólie, jež připomíná vozy s reklamou na barevné běhy.

Modrý ovál netají ani to, o jaký model jde. Na kapotě i po stranách totiž nalezneme hashtag #TimeToFocus, jenž nenechává nikoho na pochybách, že jde právě o očekávanou novinku pro rok 2018. V porovnání s aktuálním Focusem je karoserie podstatně čistší, ubylo záhybů a výrazných křivek. Přídi dominuje výrazná maska, která až nápadně připomíná menšího sourozence Fiestu.

Ačkoli americká automobilka zatím neprozradila oficiální datum premiéry, očekává se v nejbližších týdnech. Jelikož je auto maskované již minimálně a dokonce má vlastní hashtag pro šíření snímků na sociálních sítích, spekuluje se o debutu na autosalonu v Los Angeles počátkem prosince. A kdyby ne, ve hře je lednová show v Detroitu.

Stanislav Kolman