Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Opel Agila naváže na Corsu

Ondřej Láník
Diskuze (125)
K atraktivním modelům, které budou vítězit nad konkurencí by mohla nově patřit také Agila.

Opel se pokouší dostat ze spárů konkurenčních modelů. Astra zatím nikdy nepřekonala svého největšího rivala, Vectra také v posledních letech ztrácí léta budované pozice a tak tu zbývají malé modely Corsa a Meriva, které situaci alespoň trochu vylepšují. K atraktivním modelům, které budou vítězit nad konkurencí by mohla nově patřit také Agila.

Zcela nový model vyvíjí Opel ve spolupráci s japonskými inženýry Suzuki. Automobil bude opět sdílet techniku s mikroautem, které bude Suzuki nabízet a pravděpodobně i vyrábět v Evropě. Druhá sada snímků maskovaných prototypů odhalila několik indicií, které umožnily počítačové sestavení možné budoucí podoby. Druhá generace Agily bude mít opět vyšší stavbu karoserie, která umožňuje vytvořit na malém půdorysu dostatek místa pro cestující na předních i zadních sedadlech. První snímek interiéru ukazuje přístrojový panel s jedinou velkou kruhovou výsečí, kontrastní světlé autorádio o rozměru 2DIN a stylový otáčkoměr na stopce nad štítem.

Očekává se využití malých zážehových tříválců a čtyřválců, cenným příspěvkem ke snížení průměru produkovaných emisí CO2 bude Agila s malým turbodieselem 1,3 CDTI (51 kW). Premiéra by se měla uskutečnit na podzimním IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Ondřej Láník
Diskuze (125)
13. 4. 2007 00:22
pěkné
Moc pěkné
Avatar - Emel
24. 3. 2007 12:04
mari vs. zbytek světa
Zajímavá diskuse mari vs. zbytek světa.. možná by bylo fajn udělat tu seznam značek a k nim jejich skalní zastánce :-). mari pro Opel, GTI pro VW, Alessio pro Subaru atd. Jinak.. Opel se v designu pořád trošku hledá, když se podíváte na modelovou řadu tak je to dost nesourodá sebranka. Právě z té různosti ale pramení pár fakt dobrých věcí.
23. 3. 2007 14:26
Re: New face
Někteří v tom mají zmatek... :-)
23. 3. 2007 10:55
Re: roomster
já nevím, člověče, ale Roomster to opravdu nepřipomíná... Jistě, Škoda je v tomto ohledu originál, pochybuju že by někdo našel toliko odvahy, aby kopíroval něco- co samo o sobě po vizuální stránce bojuje o přežití...
23. 3. 2007 10:04
Re: roomster
Kup si okuliare...