Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi Q5 - Quattro pětimístné

Ondřej Láník
Diskuze (49)
Český trh, který je na čtyři kruhy na masce více než naučen, pravděpodobně čeká další invaze vozů Audi. S menší karoserií lze očekávat také nižší cenu, než v případě Allroadu a pětimetrové Q7.

Jestliže hledáte prestižní SUV střední třídy, evropskou kvalitu a sportovní střih, bude nové Audi Q5 zřejmě tou pravou volbou. Český trh, který je na čtyři kruhy na masce více než naučen, pravděpodobně čeká další invaze vozů Audi. S menší karoserií lze očekávat také nižší cenu, než v případě Allroadu a pětimetrové Q7.

Odpovědí Audi na ničím neohrožený útok BMW a jeho X3, bude nové Audi Q5. Menší sourozenec pětimetrového a sedmimístného korábu se s první cenou oscilující kolem milionu korun stane dostupnějším terénním Audi než již dnes rozšířené, ale o polovinu dražší modely. Výroba se rozběhne, na rozdíl od bratislavské Q7, přímo v Ingolstadtu, kde automobilka investovala přes 300 milionů euro a zajistila tak práci 1700 pracovníkům. Nový model se na trh dostane v roce 2008 s podvozkovou platformou sdílenou s kupé A5 a novým Audi A4.

Unifikace umožnila zástavbu mnoha motorů. Pro automobil s písmenem Q v názvu je takřka samozřejmostí, že poháněná budou všechna kola. Počítá se údajně s inovovaným systémem pohonu všech kol, evolučním čtyřválcovým 2,0 TDI i 3,0 V6 TDI a možná příjde i osmiválec 4,2 V8 pro verzi S. Převody bude mít na starost šestistupňová ručně řazená převodovka nebo sedmistupňové DSG. Pro Q5 nebude zapovězeno ani vzduchové odpružení, třetí řada naopak zůstane výsadou mamutího Q7.

Ondřej Láník
Diskuze (49)
Avatar - Pekelná Micinka
12. 5. 2007 19:25
Re: Bude Q3, Q5...
:-) :yes:
11. 5. 2007 11:59
Re: Bude Q3, Q5...
Nedělám.
Přechodu se bojí VW koncern jako čert kříže.
Jen naše simply clever už má projekty v V5.

Čistě V5 má asi jen Toyota a jedna nejmenovaná letecká společnost, která V5 spolupomáhá vyvíjet.
Ford a Mazda mají Ideas. Ford bude mít asi ale V5.
Avatar - Ricardo
10. 5. 2007 20:50
Re: BREAKING NEWS - OT: VEYRON JE DOMA
To je tajností :-) po tvé nápovědě stačí najít žebříček českých pracháčů, jak to udělal VDC ;-) Stejně na tom kdo si koupí Veyron nevidím nic tajného. Je to tak vyjímečné auto že se to prostě dřív nebo později provalí
Avatar - Ricardo
10. 5. 2007 20:45
Re: BREAKING NEWS - OT: VEYRON JE DOMA
Další pako... :no: Příště se podepiš ;-)
10. 5. 2007 13:53
Re: Bude Q3, Q5...
Nedělám přímo v Audi, ale vyvíjím u dodavatele No1.
Tohle je také zajímavé. Jsem milovník Audi a VW konzernu, takže max. spokojen >:D
Jinak fotky co se objevují jsou docela blízko...

Řekl bych, že se docela vyvarovali chyb BMW X5 a X3 a auta jsou rozdílná (ne zmenšeniny).

Já bych šel do Q5. Q7 velká, Q3 malá. Technologicky seřazeno od nejstaršího: Q7, Q3, Q5