Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 6 Gran Coupé: Velký sportovní sedan z Mnichova (video)

Ondřej Láník
Diskuze (44)
Mezi řadu sedanů 5 a prestižní BMW 7 se vklíní sportovně střižený čtyřdveřový model řady 6.

Mnichovská automobilka BMW již dříve potvrdila, že chce sériově vyrábět koncept Gran Coupé, představený na loňském pekingském autosalonu.

Před několika dny se na internetu objevily skici z patentového úřadu, nyní máme i detailnější skicu, vyrobenou podle dostupných snímků a informací.

Hlavní změnou proti původní studii je přední nárazník, který postrádá mohutné chladicí otvory a bude tak v sériovém autě prakticky totožný s BMW řady 6. Tato úprava je logická, čtyřdveřové kupé se bude pravděpodobně prodávat pod označením BMW 6 Gran Coupé.

Jiná jsou zpětná zrcátka, změny postihly i záď. Z ní zmizely čtyři hranaté koncovky výfuku, integrované do zadního nárazníku, jejich náhradou je obyčejnější dvojice kulatých koncovek. Celkové sériový automobil vypadá usedleji než koncept z roku 2010.

Čtyřdveřové kupé z Mnichova bude velikostně i cenově stát mezi řadami 5 a 7 (délka konceptu se blížila k hranici pěti metrů), jeho prodej začne v průběhu příštího roku.

Mezi hlavní konkurenty bude patřit Mercedes-Benz CLS a Audi A7 Sportback, BMW se však zřejmě poměří také s Maserati Quattroporte.

BMW pro čtyřdveřové kupé nabídne výběr z přeplňovaných šestiválců a osmiválců, ty budou zážehové i vznětové. Pro současnou generaci BMW 6 Cabrio je zatím k dispozici dvojice benzinových jednotek. Na začátku července však BMW potvrdilo příchod dalších motorizací do šestkové řady.

Studie BMW Gran Coupé se představila na loňském pekingském autosalonu jako předobraz aktuální generace kupé a kabrioletu řady 6. Podobné proporce měl Concept CS z roku 2007, ten však velikostně stál nad řadou 7.

BMW 6 Gran Coupe - Skica
Ondřej Láník
Diskuze (44)
17. 8. 2011 09:05
Re: mastodonty od BMW
No, ale ono existuje spousta průzkumů, kde se mentalitou řidičů daných značek zabývají a např. : BMW si často kupují frajeři, Audi zase kariéristi, Peugeoty šarmantní ženy, Opely skromní lidé, VW celkový průměr atd... Samozřejmě nic neplatí absolutně a realita se liší řidič od řidiče...
Avatar - Sysoj Psojič
17. 8. 2011 08:56
Re: Strčte si ten slepenec co píp!
Mně ano. Mk4 je dílo génia :yes:
17. 8. 2011 08:53
Re: Demence pokračuje
Ber to jako designově sportovní upgrade k řadě 5, jinak 4dveřové kupé je zkrátka marketingový název, nic víc... Skvěle podal vysvětlení taky _MT_ :yes:
17. 8. 2011 08:46
Re: BMW 6 GC
Já bych konkurenci rozdělil na dvě skupiny... 1. - klasická prémie - Audi A7, MB CLS - to jsou podle mně hlavní konkurenti pro nové Gran Coupé a proti nim budou namířené i další verze BMW... 2. "superprémie" - Maserati Quattroporte, Porsche Panamera, Aston Martin Rapid - ti mají image již trochu někde jinde a jejich postavení příliš ohroženo novým GC nebude... Toť můj skromný náhled na věc... :-)
Avatar - Sysoj Psojič
17. 8. 2011 00:14
Re: BMW 6 GC
Zase jen mlácení prázdné slámy...
Konkurent je to už teď.
Panamera D má 250PS a Panamera 3,6V6 300PS. BMW myslím začíná i výš...