Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz MLK

Libor Zezulka
Diskuze (35)
Nové třídě M od Mercedesu se na trhu daří. Mercedes se však s úspěchem jednoho modelu v segmentu SUV nehodlá spokojit a připravuje menšího bratříčka MLK.

Nová třída M vstoupila na trh úspěšně. Zákazníci vzali autosalony Mercedesu útokem a továrna nestíhá velké luxusní SUV vyrábět. Mercedes však u nového emka neskončí a připravuje menšího bratříka MLK, se kterým konečně zaútočí na pozice BMW X3. Bavorský výrobce si dosud dělal v novém segmentu či spíše „subsegmentu“ co chtěl a nerušeně lovil movitější klienty.

Už brzy se ale bude muset mnohem více snažit. Do lukrativní třídy totiž nemíří pouze nové MLK, jež stane na podvozku nové třídy C, ale rovněž nové Audi Q5, neboli menší bráška velkého a úspěšného modelu Q7. Jeho test si můžete přečíst v našem magazínu. Mercedes-Benz MLK jsme vám už na špionážních fotografiích ukázali, tehdy se ovšem kompaktní SUV schovávalo v šatech nové třídy C.

Tentokrát se našim kolegům podařilo odchytit připravovanou novinku s lehčím maskováním, takže si můžete udělat poměrně dobrý obrázek o tom, jak bude „baby M“ vypadat.

Libor Zezulka
Diskuze (35)