Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Ford Mondeo

Ondřej Láník
Diskuze (203)
Letní teploty v našich zeměpisných šířkách vylákaly vývojové oddělení Fordu do rakouských Alp. Testuje se tam nový Ford Mondeo, pořád ještě s těžkou kamufláží. Premiéra bude totiž až za rok, uvedení na trh se plánuje nejdříve ve druhé polovině roku 2007.

Letní teploty v našich zeměpisných šířkách vylákaly vývojové oddělení Fordu do rakouských Alp. Testuje se tam nový Ford Mondeo, pořád ještě s těžkou kamufláží. Premiéra bude totiž až příští rok, uvedení na trh se plánuje nejdříve ve druhé polovině roku 2007, ale spíše až blíže ke konci kalendářního roku.

Současné Mondeo je na trhu od roku 2000 a silný tlak ze strany Volkswagenu Passat mu na mnoha trzích (včetně toho českého) ztrpčuje život. Nová generace bude mít několik trumfů, kterými by měla v ostré konkurenci nad německým rivalem uspět. Již bohatá nabídka karoserií není ve střední třídě příliš obvyklá. Chystá se čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback, kombi a dokonce i velký kabriolet. Platformu sdílí také připravovaný pětimístný van D-MAX a snad i větší Galaxy E-MAX.

Paleta zážehových motorů bude složena z agregátů 1,8 l (81 kW) až 2,3 l (176 kW), vznětové motory jsou zastoupeny čtyřmi agregáty od 1,6 l (80 kW) do 2,2 l (129 KW). Nejsilnější verze nového Mondea dostanou motory z Volv a Jaguarů.

Ondřej Láník
Diskuze (203)