Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Mercedes-Benz SLC bude konkurent Audi RS8

Ondřej Láník
Diskuze (37)
Nový dvoudveřový Mercedes-Benz má být mnohem sportovnějším strojem než je luxusní roadster SL. Stavět jej bude firma HWA, která pro německou značku připravuje speciály pro DTM. Studii máme prý čekat už na nejbližším autosalonu v Ženevě.

Německá společnost HWA, kterou založil v roce 1999 Hans-Werner Aufrecht po prodeji své firmy AMG Mercedesu, plánuje rozšířit výrobu sportovních vozů. Za tím účelem se rozhodla pro investice do nových výrobních prostor.

HWA AG, která vyrábí na objednávku firmy Mercedes-Benz sportovní vozy a angažuje se v závodech cestovních vozů DTM a také ve Formuli 3 (dodávky motorů), se rozhodla výrazně rozšířit své výrobní a logistické kapacity. Firma rozšíří své prostory v Affalterbachu o 7 500 m2 na 17 500 m2. HWA již obdržela stavební povolení a v červnu začne stavět. Výroba by měla být v nové budově spuštěna již tento rok v prosinci.

Důvodem hledání nových kapacit je nový projekt sportovního vozu, který německý výrobce představí příští rok na jaře a jenž by měl být základem dalšího rozvoje společnosti. Produkce HWA by měla být v budoucnu založena na patnáctiměsíčních cyklech, ve kterých se bude automobilka věnovat limitované produkci sportovního vozu vytvořeného v rámci "určitého nového projektu". Celkové investice do nových kapacit by měly dosáhnout 4,5 milionů eur a firma je bude financovat vlastními i cizími zdroji. Tolik oficiální informace od HWA AG.

Nyní k tomu, co zde vidíme. Jde o první prototyp oděný do karoserie roadsteru SL. Sportovní Mercedes-Benz SLC se chce dostat mezi dvoudveřové vozy se sportovním charakterem, které nebudou rychlé jen na dálnici a obdivované jen na riviéře. Vidlicový osmiválec 6,2 V8 už majitelé Mercedesů AMG znají a zřejmé je také to, že s pomocí přeplňování dvojicí turbodmychadel se výkon může od atmosférických 380 kW posunout až k přeplňovaným 510 kW. Pak by se konečně Mercedes mohl utkávat s takovými jmény jako Porsche 911 GT3 RS nebo Audi RS8 (viz fotogalerie). Interiérové díly budou z větší části převzaty z nové generace Mercedesu SL, se kterým SLC bude zřejmě sdílet také část dalších komponent.

Ondřej Láník
Diskuze (37)
22. 6. 2007 15:13
presne tak...
to je akoby ste miešali chilli papriky do jedneho z klasickymi paprikami...R8čka je dá sa povedať superšport zatial čo SL je na denodenné jazdenie...porovnavať treba porovnatelne
22. 6. 2007 13:14
Konkurent pro R8 - tezko
R8 ma motor pred zadni napravou, kdezto tohle je klasika motor vpredu pohon zadnich - takze nepujde o sportak, ale o GT. Konkurence tak spis bude v AM Vantage, Jaguaru XKR, BMW M6, ci Maserati Coupe.