Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový mini Hyundai, inovace pro Picanto

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Kia Picanto se velmi dobře prodává, ale ambiciózní korejská automobilka nespí na vavřínech. Mateřská značka Hyundai by navíc brzy ráda vytěžila z koncernových synergií maximum a tak se již brzy dočkáme nového minivozu s logem Hyundaie.

Ani ne čtyři roky po představení nového miniauta Picanto se v západním Německu objevily prototypy velmi podobného vozidla s důkladným maskováním. Zpočátku se myšlenka, že jde o nový model Hyundaie odvozený ze zavedeného Picanta, zdála být zcestná, ale zřejmě to tak nakonec na podzimním frankfurtském autosalonu dopadne.

Tvarová inovace čeká také na Picanto. Stále velmi atraktivní městský automobil by měl dostat menší přední světlomety, zpětná zrcátka s integrovanými směrovkami, novou přední masku, zadní nárazník i design koncových svítilen. Kia by se na svět mohla dostat také na autosalonu IAA ve Frankfurtu. Tímto krokem korejská automobilka sleduje udržování velmi mladého modelového portfolia, což v kombinaci s rostoucí kvalitou, zajímavými cenami a záručními podmínkami zatím má úspěch.

Novinka se technicky pravděpodobně příliš od současného provedení lišit nebude. Motory 1,0 (45 kW) a 1,1 (48 kW) projdou snad jen drobnými úpravami, podobně jako zajímavý turbodiesel common-rail 1,1 CRDi (55 kW). Proslýchá se cosi o verzi GTI se 72 kW...

Ondřej Láník
Diskuze (10)