Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Go, Popular, Civia nebo Towny? Nová jména pro nové modely

Ondřej Láník
Diskuze (55)
Přehled nových ochranných známek, které automobilka zaregistrovala v roce 2010.

Krizové období pominulo a v Mladé Boleslavi se už zase chystá celá řada nových modelů. Jak se budou jmenovat, můžeme v tuto chvíli poměrně dobře odhadnout z údajů veřejně dostupných v databázích ochranných známek Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV).

Rok 2010 je pro marketingové oddělení Škody zřejmě celkem náročný. Vybírají se totiž jména hned několika zcela nových modelových řad. Odpovídají tomu i nové záznamy v registrech ÚPV.

Jako první přijde na řadu nejmenší Škoda, které bychom už v roce 2012 mohli říkat Go, Towny, Tauny, Citico, Citigo nebo Joystar.

Nejpravděpodobnějším názvem nového nízkonákladového vozu, velikostně zapadajícího mezi Octavii a Fabii, je zřejmě staronové označení Popular, ale v databázi ochranných známek má Škoda zaregistrováno i nové jméno Civia. Další možností je název Felicia.

Velmi nejasné je využití nových chráněných termínů Alldrive, Smoov' nebo Thermoflux. I tyto tři letos přibyly v registru ÚPV, kde je zaregistrovala Škoda Auto a.s.

Ondřej Láník
Diskuze (55)
21. 12. 2010 23:09
Re: Škoda
Kamo tak ty si uplně hotový >:D nehledě natu tvoji profilovou fotku to mi musíš vysvětlit fabia s maskou alfy je to pro tebe recese nebo jak? >:D
21. 12. 2010 21:24
já jsem pro
škoda husák
na počest posledního inteligentního prezidenta >:-[]
21. 12. 2010 20:35
Re: Škoda
asi tak nejak.. >:D jako babrat se v tom, co z jakyho auta pochazi... kdyz Favorita navrhoval Bertone, ktery mel, pokud si dobre pamatuju, puvodne navrhovat Fiata... tak se tu pak chytejme kazde pochybnosti a puvodu... :no:
21. 12. 2010 18:18
Re: Jméno
Škoda Tunel.......
Tak pánové, to už je jiná meta!!
21. 12. 2010 08:11
Re: Jméno
Taky by to mohli vzít znovu od počátku, takže Slavia. Nebo nějaké slovo, které v Čechách vzniklo nebo dostalo nový význam, takový Robot nebo Tunel.