Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto přiveze do Ženevy nové logo

redakce AUTO.CZ
Diskuze (68)
Největší tuzemská automobilka letos, tj. po 17 letech změní logo. Oficiálně ho společnost představí v březnu na autosalonu v Ženevě.

Prodejci firmy z celého světa však logo spatřili ve čtvrtek na setkání, které bylo pořádáno v pražské O2 aréně. Nový znak bude tvořit černý kruh orámovaný chromem. Uvnitř bude tradiční okřídlený šíp, uvedl server lidovky.cz s odkazem na jednoho z účastníků akce.

"Nové logo je skutečně dynamické a v chromovaném provedení elegantní. Oproti dosavadnímu je o třídu výš," řekl LN jeden z dealerů. Jméno neuvedl, protože Škodovka striktně zakázala vynášení jakýchkoli informací ze čtvrteční show. Nové logo Škodovky je podle serveru svou jednoduchostí na úrovni sesterských značek koncernu Volkswagen.

Příbuznost s mateřským koncernem měl podle dřívějších informací naznačovat modrý kruh na obvodu loga. Určitým sjednocením s používanou symbolikou koncernu je podle serveru změna barvy symbolu okřídleného šípu z dosud tradiční zelené na stříbrnou.

V představené verzi je však kruh na obvodu stejně jako šíp stříbrný. Změnil se ovšem tvar šípu. Tradiční zelená barva zesvětlala a přesunula se pouze na vedlejší varianty loga. Nápis Škoda Auto bude pod kulatým logem.

V historii automobilky, která sahá až do roku 1895, by to bude v pořadí šesté logo. Stávající černo-zelené provedení loga používá Škoda Auto od roku 1994. Předchozí firemní znak s okřídleným šípem, který měl modro-bílou barvu, mladoboleslavská automobilka používala od roku 1926.

ŠKODA.AUTO.CZ - Vše o značce Škoda na Auto.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (68)
18. 2. 2011 11:06
Krása....
To je fakt krása....., až na to, že vpodstatě je to totéž, co již bylo na Š1000MB r.1967 a pak ááž do modelů první generace Š105-120. Ale toto je opravdu "převratné a dynamické" ;-)
15. 2. 2011 22:46
Re: nevím
Mě teda osobně štve, že debilní vw chce ze škodovky dělat něco co bude podléhat ve všem trendům koncernu. Proč nemůže bejt škodovka jiná? Proč musí mít honem jednoduchý logo jako ostatní? Odpověď je stejná jako na otázku: "Proč škodovka bude mít horší výbavu?" Protože jinak by byla škodovka žádanější a úspěšnější a to nadlidi z německa nesmí připustit, to by byla za posledních 100 let další prohra s póvlem :no:
14. 2. 2011 00:41
Re: Hmmm
Vavříny byly na původním logu to nejhezčí.
Teď pro ně můžeme jít už jen snad k Mercedesu .... i když i Mercedes uvažuje o odstranění hvězdy jako symbolu u základních modelů ..... to je hnusná doba, coo? :no: :-)
14. 2. 2011 00:34
Celkem pěkné, ale staré je hezčí.
Staré logo (dosavadní) se mi velmi líbilo.
Jsem konzervativní a nesnáším, když se dobré věci mění na horší.... :-!
14. 2. 2011 00:19
Re: Novinky
Tak zrovna já naštěstí nejsem zamětnancem nějakého koncernového podniku. >:D Ale díky mému zaměstnání mám přehled o vývoji ve více fabrikách na auta. ;-) A abych nebyl mimo téma (a to teď už není žádná supertajná info) - kdo jen trochu chtěl, měl možnost v těchto dnech vidět pár prototypů Škody, které vylezou na světlo světa v následujícíchz cca 3 letech, udělat si pěkný výlet a ještě za to dostat něco málo zaplaceno... ;-)