Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Volkswagen Tiguan - facelift za dveřmi

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Dnešní fotopremiéra modernizovaného Eose nám připomněla, že na přísnější tvář čeká už jen Tiguan.

Jedním z posledních Volkswagenů, které mají na spodní hraně světlometů obloučky, je Tiguan. Nová příď i záď je ale už na cestě. Nové fotografie vylepšeného Tiguanu byly pořízeny v Alpách, společně s čerstvým sněhem na vysokohorských silnicích.

Když se loni na podzim v Číně představil Tiguan v čínském kabátě, způsobilo to u dealerů Volkswagenu nemalý rozruch. Modernizovaná podoba pro evropské trhy totiž byla v té době hodně daleko. Dnes je to už ale úplně jinak.

Cílem modernizace je, podle očekávání, designové sjednocení vzhledu přídě s ostatními modely v nabídce. Obloučky na světlometech už nezapadají do firemního stylu, který byl aktuální na podzim roku 2007, když Tiguan začínal svou komerční dráhu.

Zatímco v Číně dostal Tiguan novou příď a prodloužený rozvor náprav, v Evropě bude pravděpodobně obojí jinak. O verzi s prodlouženým rozvorem se zatím nic neví a design bude zřejmě nakonec trochu jiný, než jaký loni designéři nadělili Číňanům. Přední maska bude mít hranatější tvary, světlomety budou dodávány i ve verzi s diodami pro denní svícení.

Nakolik se změny budou týkat i zádě není příliš jasné. Nové snímky zachycují známé tvary, ale těžká kamufláž na starších záběrech spíše hovoří i pro přepracování zadních svítilen.

Ondřej Láník
Diskuze (1)
8. 10. 2010 06:28
Ale?
Nebude to nová generácia...? :-O