Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Steinmetz Signum – posílená exkluzivita

Miroslav Kudělka
Diskuze (4)
Německý úpravce vozů Opel, firma Steinmetz Opel-Tuning, představil první úpravy pro nový model Opel Signum.

Německý úpravce vozů Opel, firma Steinmetz Opel-Tuning, představil první úpravy pro nový model Opel Signum.

Úpravy vozu proběhly v komplexní šíři a dotkly se jak vzhledu, podvozku, interiéru tak i motoru. Z motorové nabídky prošel úpravou vznětový 2,2 DTI, který dostal dodatečnou řídící elektroniku, která umožnila nárůst výkonu z 92 kW (125 k) na 110 kW (150 k) a stejně tak vzrostl také točivý moment ze sériových 280 Nm při 1500 ot/min na hodnotu 320 Nm při 2300 ot/min. Další fáze úprav motoru je již ve stadiu zkoušek. Lepšímu zvukovému a vzhledovému vjemu slouží dvoudílný zadní tlumič ze kterého ústí čtyři koncovky lichoběžníkového tvaru, tradičního prvku designu Steinmetz. Již v sérii dodávané elektronicky řízené odpružení dostalo snižující kit, jehož charakteristika byla testována na severní smyčce okruhu Nürburgring. V nabídce je velké množství jednodílných litých kol na sériové pneumatiky, tak i sportovní dělené ráfky 8,5Jx18 s obutím 235/40 R 18. Žádná z těchto sad kol nevyžaduje jakékoli úpravy vozu.

Nejvíce je vidět zásah úpravce na vnějším vzhledu. Na přídi je použita nová maska s typickým tvarem mřížky a pod nárazníkem přibyl výrazný spoiler dodávající na dravosti. Stejně tak záď byla doplněna střešním spoilerem, jenž nejen zvyšuje přítlak zadní nápravy, tak také stíní třetí brzdové světlo, které je tak lépe vidět i ve slunečném dni. Pod zadním nárazníkem našel své místo spoiler přesně tvarovaný kolem nových koncovek výfuku. Také boky vozu prošly zásahem stylistů firmy Steinmetz. Nástavce prahů dávají elegantně vyniknout dlouhému rozvoru, nová jsou zpětná zrcátka vybavená elektrickým ovládáním i vyhříváním. Na boku je k nalezení také hliníkové víčko nádrže.

V interiéru lze najít buď zcela novou hlavici řadící páky kombinující kůži a hliník, nebo „klasickou“ hliníkovou hlavici. Samozřejmě nemohou chybět hliníkové pedály a opěrka pro levou nohu, stejně jako čtyři nové koberce s logem firmy vyvedeným v nerezi.

Miroslav Kudělka
Diskuze (4)