Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia KND-4: překvapení z Jižní Koreje

Nadim Eid
Diskuze (13)
Podle automobilky to je první vůz její značky demonstrující směr zvaný Designology (spojení designu a technologii), což v reálu znamená stylový vůz plný technických novinek.

Kia Motors Corporation se chystá na mezinárodním autosalonu v Soulu představit zbrusu nový koncept KND-4. Podle automobilky to je první vůz její značky demonstrující směr zvaný Designology (spojení designu a technologii), což v reálu znamená stylový vůz plný technických novinek. KND-4 naznačuje, jakým směrem chce v budoucnu automobilka Kia jít.

Exteriér je navržen tak, aby oslovil zejména aktivní mladé lidi, pohybující se jak v urbanizovaném světě, tak i v přírodě. Podle tvůrců by vůz měl zapadnout do každého prostředí.

Přední část osazená světlomety s technologii LED jakoby tvořila s maskou jeden celek. Zajímavým detailem jsou zejména směrová světla, která lemují horní okraj otvorů pro přívod vzduchu. Nízká boční okna a dvacetipalcová kola s pneumatikami 245/40 R20 dotvářejí celkový sportovní dojem z vozu. Koncept je dlouhý 4 466 mm, široký 1 860 mm a vysoký 1 600 mm.

Interiér je vybaven nejmodernější technikou. Ta řidiči poskytuje informace jak zvnějšku vozu, tak i z jeho interiéru. Všechny jízdní informace jsou promítány na tenký širokoúhlý displej s vysokým kontrastem. Ve voze jsou čtyři samostatná sedadla obklopená palubní deskou, výplněmi dveří a obložením stropu v kovově šedém odstínu.

Vůz je poháněn vznětovým motorem VGT o objemu 2,2 l. Koncept je opatřen také pohonem všech čtyř kol se systémem distribuce síl ATT (Active Torque Transfer), který dokáže přenést většinu točivého momentu na kolo nebo kola s nejvyšší adhezí.

Koncept byl vytvořen v designovém centru Kia ve městě Namyang (Kia Namyang Design Centre), po kterém si taky odnesl název KND-4.

Nadim Eid
Diskuze (13)
11. 4. 2007 08:59
Re: při kouknutí na tu miniaturu...
To si vedle jak ta jedle. Joyster je daleko hnusnější.
11. 4. 2007 08:26
Koncept pěknej
Ale jak už to tak bývá, tak se finální auto od konceptu dost liší. Ale byla by hlína, kdyby to Kia riskla a dala do výroby. To by pak všichni koukali.