Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru WRX má být hybrid, který bude vypadat jako koncept Viziv Performance

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Subaru se připravuje na odchod aktuální generace svých sportovních sedanů a spolu s tím se začínají objevovat informace o podobě i technice jejich nástupců. Atraktivní linie má doplnit hybridní pohonný systém.

Subaru na letošním podzimním tokijském autosalonu odhalilo koncept Viziv Performance. Reakce veřejnosti na něj byly podle zástupců automobilky pozitivní a právě jeho design má být použit pro novou generaci modelů WRX a WRX STI.

Tuto informaci poskytl britskému magazínu Autocar šéfdesignér automobilu Subaru Mamoru Ishii. Vedle poodhalení blízké budoucnosti designu modelů řady WRX došlo i na zmínku o jejich technice.

Tradičně jsou tyto sedany stejně jako drtivá většina modelů značky Subaru vybaveny plochými čtyřválci a pohonem všech kol. Podle toho, co řekl Mamoru Ishii, je však pro dnešní zákazníky Subaru důležitý především pohon všech kol, zatímco použití plochých čtyřválců již tolik nevyžadují.

Základem pro novou generaci modelů WRX s dynamickými liniemi konceptu Viziv Performance má být platforma Subaru Global Platform, kterou má disponovat v blízké budoucnosti většina modelů značky. Tato platforma vedle zachování pohonu všech kol umožní vedle použití konvenčních spalovacích motorů i nasazení mild hybridů a plug-in hybridů.

Budoucnost modelů WRX pak má být údajně i s ohledem na vývoj požadavků zákazníků značky Subaru spojena i s použitím hybridního pohonného systému. Ten ovšem nemá být u sportovního sedanu zaměřen na dosažení co nejnižších hodnot spotřeby paliva, ale má přispívat k vylepšení jízdních výkonů podobně jako je tomu u například u hypersportovních vozů Ferrari LaFerrari, McLaren P1 či Porsche 918 Spyder.

Subaru WRX nové generace má být uvedeno v roce 2020, ale podle současných informací se jej v Evropě údajně nedočkáme. Vždyť již nyní je na evropském trhu k dispozici jen ostřejší WRX STI, jehož prodej zde má skončit na jaře příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - Hammunasakra
20. 12. 2017 10:08
Re: Podběhy
To neni ála Kabaň = ten to obšleh z některejch americkejch pickupů. A tam se asi inspirovali i u Subaru. Jak přesně bude vypadat za nějakej rok finál možná neví jistě ani u Subaru
Že to bude hybrid = to je jistota :yes: :-)
19. 12. 2017 18:06
Re: Podběhy
Subaru už mnohokrát ukázalo budúcu Imprezu. A nakoniec z toho vždy vypadol akýsi nemastný-neslaný (nech mi subaristi prepáčia) kalfas! ;-\
Avatar - _Karel_
19. 12. 2017 16:52
Podběhy
Vypadá to, že hranatý podběhy ala Kabaň se uchytily :no:
Aneb jak příšerným detailem zprasit jinak velmi povedený design.
Stejně je to fuk, až na výjimky jsou tyhle koncepty jen k tomu, aby automobilka ukázala, jak by auto mohlo vypadat, ale nebude.
Avatar - Hammunasakra
19. 12. 2017 16:15
Super
Že tahle informace dorazila konečně i na ACZ :yes: :-)

Dobře udělanej hybrid může neskutečně zlepšit dynamiku = na Porsche 918 LaFerrari McL P1 pro chudý = sem zvědavej a už se těšim :yes: