Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV kupé Seatu může být plug-in hybridem pod hlavičkou Cupry. Kdy se jej dočkáme?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Rodina sportovně-užitkových vozů španělské automobilky se neustále rozrůstá a nastolený trend bude pokračovat i v příštích letech. Vedení nyní potvrdilo stavbu SUV kupé.

Na vlnu SUV naskočila automobilka Seat modelem Ateca, jehož menším sourozencem je nově Arona. Již z dřívějška víme, že rodina se rozroste o ještě jeden, největší model. Název značka vybírala trochu netradičně, nechala o něm hlasovat fanoušky na svém webu. Jeho finální znění se máme dozvědět v několika příštích dnech.

Jenže ani touto tříčlennou paletou vozů SUV se nabídka Seatu neuzavře. Šéf výzkumu a vývoje Matthias Rabe potvrdil, že automobilka postaví SUV kupé, které půjde do sériové výroby v roce 2020. Některými prvky by se novinka mohla inspirovat konceptem 20V20. Ten Španělé odhalili v roce 2015 a byl inspirací pro Atecu.

Předpokládá se, že vůz bude vybaven plug-in hybridním ústrojím, jelikož i ve spojení se Seatem se vášnivě spekuluje o možnostech elektrifikace. Někteří zase uvádí, že sportovně-užitkové kupé bude prvním modelem pod hlavičkou Cupry coby samostatné značky. Očekává se, že tento brand se po vzoru Volva a Polestaru stane samostatným odvětvím.

Šéf Seatu Luca De Meo již dříve řekl, že v oblasti sportovních crossoverů vidí velký potenciál, přičemž jako příklad uvedl Porsche Macan. Zatím není jasné, do kterých zemí Seat s novým kupé zamíří. I mladoboleslavská Škodovka chystá Kodiaq v tomto karosářském provedení, jenže ve spojení s ní se hovoří hlavně o čínském trhu.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)