Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki omlazuje design řady RM-Z

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Žlutí naprosto jasně vědí, co se v současnosti skrývá za zkratkou RM-Z a těm ostatním napovíme, že se jedná o dvojici motokrosových čtyřtaktních jednoválců.

Suzuki v současnosti motokrosovým jezdcům nabízí juniorský model RM85 ve dvou verzích, který je ideální pro mladé začínající jezdce, zatímco pokročilým je určena dvojice RM-Z 250 a RM-Z 450, kterou spojuje koncepce rámu i podvozku a rozdělují motory.

Motokrosové Suzuki patří v současnosti spíše k linii konvečnějších strojů, jejichž konstruktéři sázejí na osvědčená řešení v kombinaci s kvalitními komponenty. Základem obou strojů je proto pevný rám z lehké slitiny, v němž je uložen čtyřtaktní jednoválec, zatímco podvozek sází na pneumatické odpružení KYB.

Srdcem modelu RM-Z 450 s pohotovostní hmotností 112 kg je motor o objemu 449 cm3, který spolupracuje s pětistupňovou převodovkou. Stejným počtem rychlostí disponuje i RM-Z 250 s motorem o objemu 249 cm3 a pohotovostní hmotností 106,5 kg.

Pro modelový rok 2017 prodělaly oba modely pouze kosmetické změny. I nadále jsou věrné žluté barvě, která je pro motokrosové Suzuki typická již několik desetiletí, ale přeci jen se nyní dostává v oblasti krytu tlumiče výfuku více ke slovu černá barva. Ta je nyní nově použita i na ráfky a několik dalších komponentů. Nová je pak i grafika na plastech kryjících z boku chladiče a nádrže obou modelů.

Prodej modelů RM-Z 250 a RM-Z 450 v jejich omlazené podobě pro modelový rok 2017 se má u autorizovaných prodejců značky Suzuki rozběhnout letos v zimě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)