Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki v Tokiu: Tři koncepty, všechny městské crossovery

Jan Mička
Diskuze (0)
Do startu tokijského autosalonu zbývá necelý měsíc. Zdejší stánek Suzuki bude ve znamení nových crossoverů.

Malé městské crossovery jsou na vzestupu. Pokud se zaměříte na aktuálně prodávané modely tohoto segmentu na českém trhu, zjistíte, že prostor pro další novinky stále zbývá. Takové Suzuki Crosshiker by do naší metropole vyloženě pasovalo. Podle výrobce vychází z konceptu Regina, který se v Tokiu představil v roce 2011. Vůz je postaven na nové platformě s rozvorem 2425 milimetrů, má výraznou karoserii optimalizující aerodynamický odpor a hmotnost pouhých 816 kilogramů. Není známo, zda je vybaven pohonem všech kol AllGrip, pod kapotou mu však tepe litrový tříválec. Přímo se nabízí možnost agregátu ze Suzuki Alto s výkonem 50 kW, informaci však zatím nikdo nepotvrdil. Crosshiker by mohl mít i podobnou dynamiku.

Další koncept se jmenuje Suzuki X-LANDER, a pokud vám něco připomíná, pravděpodobně se nemýlíte. Vůz je totiž postaven na základu malého offroadu Suzuki Jimny, konstrukce tedy ukrývá žebřinový rám a tuhé nápravy. Pod kapotou najdeme zážehovou třináctistovku, pravděpodobně s výkonem 63 kW. Agregát je spojen s novou robotizovanou převodovkou, která výkon žene na všechna čtyři kola. Suzuki hovoří o novém hybridním systému 4x4, v útrobách vozu proto očekávejme také elektromotor a akumulátor.

Suzuki Hustler a Hustler Coupe jsou dva koncepty, které mají z našeho pohledu k sériové výrobě úplně nejblíže. Silně krabicovitý design karoserií nese viditelné znaky produkčních vozů, více samozřejmě zaujme kupé s dynamičtější linií střechy. Interiér bez designových výstřelků s vnějškem výrazně koresponduje, tříramenný volant vypadá zcela sériové. O pohon vozu se stará blíže nespecifikovaný čtyřválec, máme však jistotu nejnovějšího pohonu všech kol AllGrip, kterým disponuje Suzuki SX4 S-Cross. Na základě těchto skutečností můžeme uvažovat o motorech 1.6 VVT a 1.6 DDiS, oba s výkonem 88 kW.

Jan Mička
Diskuze (0)