Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kupte si legendární Tatru 138 coby hasičské vozidlo. Prodává se za cenu šrotu

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Chtěli byste ve sbírce vskutku originální nákladní vůz? Nyní se inzerát jednoho takového objevil, jde o Tatru 138 v úpravě pro potřeby hasičů. Stojí pár peněz, což má svůj dobrý důvod.

Není to tak dávno, co jsme přinesli článek o Tatře 138 a jejich provedeních od klasického nákladního vozu přes jeřáb až po hasičské auto. Ke krocení plamenů byl určen typ s označením PP5, jenž Tatra standardně připravovala s podvozkem 6x6. Nástavbu vozu dodávala Karosa Vysoké Mýto. Třínápravový vůz měl nosnost 15.440 kilogramů a maximální rychlost hovoří o 70 km/h.

A právě takový stroj se nyní objevil v inzerátu aukčního serveru Mobile.de. Zadavatel uvádí, že jde pravděpodobně o vůz z roku 1966 a již byla zahájena jeho renovace. Jak ale dokládají přiložené fotografie, povedla se jen z části. Požární čerpadlo naposledy běželo před pěti lety, od té doby je vůz odstaven v hale.

Pod kapotou pracuje naftový, vzduchem chlazený osmiválec o objemu 11,8 litru. Respektive pracoval, podle současného majitele je totiž hasičská Tatra aktuálně nepojízdná. Kromě některých technických komponent je potřeba investovat taktéž do nového obutí. Kdyby se automobil někomu podařilo zprovoznit, sveze až tři cestující.

Prodejce uvádí, že auto poskytne příznivcům podobných strojů, případně těm, kteří se postarají o jeho likvidaci. Tomu odpovídá i suma, kterou inzerent přirovnává k výkupní hodnotě ve sběrném dvoře. Za unikátní Tatru chce v přepočtu z eur 38.303 Kč.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - kosmonaut
5. 11. 2017 12:45
bus
A tady má docela pěknou Karosu [odkaz] , to se hodí na výlety, třeba někam k vodě...
5. 11. 2017 12:16
No aha...
ACZ sa vrhlo na inzerciu. Vždy keď si myslím, že hlbšie sa už klesnúť nedá, ACZ ma presvedčí opaku. Ja zháňam Zetor Major, najlepšie kompletný, za dobrú cenu. Určite niečo nájdete a vykúzlite z toho článok, pravda...?