Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika nástupce Gallarda bude odhalena před Vánocemi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Lamborghini Gallardo se již odebralo na zasloužený odpočinek a italská automobilka se již plně soustředí na uvedení nového modelů, které bude rozděleno do několika etap.

Koncem letošního listopadu oznámilo Lamborghini ukončení výroby modelové řady Gallardo, která je díky počtu vyrobených kusů obchodně nejúspěšnějším zástupcem své značky.

Téměř zároveň s ukončením výroby Gallarda začala automobilka s býkem ve znaku lákat na nový model a to prostřednictvím webové stránky www.hexagonproject.com, na kterých se objevuje startovací tlačítko a zvuk motoru chystaného modelu. Právě tento web je začátkem postupného odhalování novinky.

Ještě v letošním roce se máme podle informací webu InAutoNews dočkat prvních oficiálních informací, odhalujících detaily v podobě pohonné jednotky, zavěšení kol a skeletu karoserie podobně jako tomu bylo v případě dvanáctiválcového modelu Aventador.

Neoficiální zdroje hovoří o možnosti zveřejnění podoby nástupce Gallarda prostřednictvím fotografií ještě před letošními Vánocemi. Oficiální výstavní premiéra se pak má s největší pravděpodobností uskutečnit na březnovém autosalonu v Ženevě.

Nové Lamborghini s interním označením LP724 má pohánět atmosférický vidlicový desetiválec o výkonu 441 kW (600 k) ve spojení se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Podle italského magazínu Quattroroute má mít tento motor objem 5,4 litru.

Základem auta bude hliníková karoserie s karbonovými panely, kterou použije i druhá generace Audi R8, Lamborghini ale má mít kratší rozvor. Proti Gallardu má nový model zhubnout a jeho vzhled již naznačilo několik špionážních fotografií a videí.

Vedle kupé se počítá i s otevřenou variantou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
4. 12. 2013 09:37
Re: Technka uz odhalena
to je die Herstellung rationalisieren
3. 12. 2013 18:58
Re: Technka uz odhalena
Pokus o flame? >:D
3. 12. 2013 13:37
Technka uz odhalena
Platforma PQ25, vlecna zadna naprava a motor TSI