Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Terénní Rolls-Royce na nových fotkách. Zachycen byl během testování v Itálii

Jan Mička
Automobilka Rolls-Royce splnila svůj slib. Projekt Cullinan byl zachycen v běžném provozu během testování v Itálii.

Britská automobilka Rolls-Royce zveřejnila první snímky zamaskovaného projektu Cullinan už ve čtvrtek 1. prosince a slíbila, že hned druhý den vůz vyrazí na veřejné silnice. Maskovaný prototyp bude během letošního a příštího roku testován v těch nejtvrdších podmínkách, podívá se například za polární kruh a později i na Střední východ, aby byl dokonale připraven na běžný provoz.

S testovacím prototypem historicky prvního terénního Rolls-Roycu se už skutečně můžete setkat na silnicích. Pětice snímků opulentního maskovaného vozu byla zveřejněna ve facebookové skupině Just Supercars a údajně pochází z Itálie. Na první pohled zaujme obrovská maska chladiče, díky které si vůz nemůžete splést s ničím jiným. Maskovací fólie tvary samozřejmě zkreslují, zezadu ale auto vypadá jako docela normální Range Rover.

A to může být trošičku problém. Andrew Boyle, šéf značky Rolls-Royce, se totiž nechal slyšet, že po představení modelu uvidíme trochu jinou interpretaci toho, co dnes nazýváme SUV. Právě tato zkratka prý vždycky nemusí vystihnout podstatu vozu, a tomu se chce značka vyhnout. Uvidíme v roce 2018 – to by totiž mělo dojít k oficiálnímu představení vozu. Nebude to mít ale jednoduché, protože Bentley Bentayga nastavilo laťku opravdu hodně vysoko.

„Řada jiných značek vstupuje do tohoto segmentu se svými interpretacemi toho, jaké by mělo luxusní SUV být. Budete si muset počkat na to, jak to vidíme my, myslím ale, že uvidíte jinou interpretaci toho, co je dnes k dispozici,“

říká Boyle o autě, které bude postaveno na nové modulární hliníkové platformě.

Jan Mička