Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testujeme čtyřokou Škodu Octavia. Ptejte se, co vás zajímá

Jan Mička
Diskuze (93)
Kolega David Bureš si dnes vyrazil do Portugalska, kde poprvé otestuje modernizovanou Škodu Octavia. Dnes se sveze se základní litrovou verzí. Co vás o autě nejvíce zajímá?

S modernizovanou Škodou Octavia jsme se poprvé setkali už v lednu ve Vídni, tehdy však šlo o statickou prezentaci, během které jsme se mohli na vůz pouze dívat, usednout do něj a vyzpovídat důležité osoby Škody Auto. Na první jízdu došlo až dnes, a sice v nádherném prostředí portugalského Porta. Kolega David Bureš je na místě a vy mu můžete prostřednictvím diskuse pod tímto článkem pokládat otázky týkající se vozu.

V rámci prvního seznámení sáhnul David po základním agregátu 1.0 TSI o výkonu 85 kW a točivém momentu 200 N.m. Možná si řeknete, že na autě přece není co testovat, vždyť na světla ani nový infotainment to nejezdí, jenže i standardní verze dostaly větší rozchod kol, vzadu dokonce až o třicet milimetrů. A to se na jízdních vlastnostech musí projevit! Na vaše dotazy se pokusíme odpovědět v rámci prvních jízdních dojmů.

Jan Mička
Diskuze (93)
Avatar - Beefcake
7. 2. 2017 18:58
Re: Kdy bude facelift? Jaka je dynamika.
To sa mi snad sniva, ale ine som necakal.
7. 2. 2017 11:26
Re: Kdy bude facelift? Jaka je dynamika.
To je dobry blabol, ten "test" - to neni test ale porovnani 1,2 a 1,0 a neznam parametry "zrychleni od 10 km / h do ...".

Design - 99% hodnoceni na webech je zapornych a uz Kodi predznamenal konec tvurci invence sefdesignera Skodovky.
7. 2. 2017 09:42
Já se těším na test skutečné nové i30,
tedy jestli ji Hyundai někomu ze simply clever redakce vůbec půjčí >:D
6. 2. 2017 23:36
Jakým způsobem se dosáhlo zvětšení rozchodu kol? Bude možné
Mě by hlavně zajímalo, jakým způsobem vývoj Škodovky u Octavie III zvětšil tech rozchod kol. Použilo se pouze nových kol s větším prolisem ráfku, nebo se i zvětšila šířka zadní nápravy? Bude možné si rozchod kol nechat rozšířit na původním provedení ve značkovém servisu (mnohem lepší vzhled při 3/4pohledu, lepší jízdní stabilita..)?
6. 2. 2017 23:16
Škoda
Je potřeba v tom vidět i pozitivum a to třeba v tom, že ty hrůzy už půjdou zepředu rozeznat i z větší vzdálenosti >:D