Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Aygo – české ceny

Ondřej Šuch
Diskuze (28)
Základní cena a výbava vyšší, důležité příplatky levnější – tak se dá charakterizovat cena Toyoty Aygo v porovnání s Citroenem a Peugeotem.

Základní cena a výbava vyšší, důležité příplatky levnější – tak se dá charakterizovat cena Toyoty Aygo v porovnání s Citroenem a Peugeotem. Pro český trh také jediná Toyota nabízí klimatizaci.

Oproti 236.900 Kč za Citroen C1 či Peugeot 107 začíná třídveřová Toyota Aygo na 259.900 korunách. Má však v základu navíc rádio s CD přehrávačem, posilovač řízení, výškově stavitelný volant a tříletou záruku. Toyota tvrdí, že Aygo je tak z kolínských aut cenově nejvýhodnější. Za pětidveřové provedení se připlácí 5.000 Kč, za verzi Aygo+ (boční airbagy, centrální zamykání, el. ovládaná okna, dělená zadní sedadla, úchyty ISOFIX a čtyři reproduktory navíc) pak 25.000 Kč.

V nabídce je nyní pouze zážehový litrový motor 50 kW/93 Nm s manuální pětistupňovou převodovkou. Za sekvenční poloautomat MMT je potřeba připlatit 20.000 Kč, za turbodiesel 1.4 40 kW/130 Nm z produkce PSA pak plných 50.000 korun.

Klimatizace není volitelná jako příslušenství, ale rovnou jako stupeň výbavy a zatím jen u pětidveřového modelu. Za manuální klimatizaci a otáčkoměr (Aygo Cool +) se oproti ceně výbavy Aygo + připlácí dalších 25.000 Kč. p/>

Toyotu Aygo si můžete objednat u prodejců už nyní, převezmete ji pravděpodobně od konce června. Letos by chtěl dovozce na českém trhu prodat 350 kusů, z toho zhruba 80% v pětidveřovém provedení. Vzhledem k výhodné logistice slibuje dovozce dodací lhůtu jeden týden. Nejlevnější verze budou k dispozici od září 2005, turbodiesel až od ledna 2006.

Redakční test Toyoty Aygo přineseme v polovině června.

Úplný ceník najdete na stránkách www.aygo.cz

Ondřej Šuch
Diskuze (28)
29. 5. 2005 17:31
Re: AYGO GO GO GO
A kde je tvá rovina studu? Auto z bazaru? jo, nebo ne? Cena auta rozhoduje, nebo jak to auto hodnotí soused? Nebo co je rozhodné u studu kolem auta? Tahle katogerie je mi neznámou. popiš nám to. A co to je užitná hodnota u miniauta. Jestli odveze almaru nabo uherák?
29. 5. 2005 17:28
Re: AYGO GO GO GO
No jo, ale máš olítané auto někým jiným, navíc auto, které je se už nevyrábí, neznáš jeho historii (jestli se s ním nekdo nepodíval do potoka), a tady máš na talíři úplně nové auto, které má styl.
29. 5. 2005 15:07
Re: AYGO GO GO GO
Cena je cca 250, ne 350. Takže ve 20ti vezmeš třetinu, to je cca 80tisíc, uzavřeš leasingovou smlouvu na 3 roky a měsíčně zaplatíš kolem 4tisíc na splátkách. A tohle snad životaschopná konstelace je. Nebo ne? Samozřejmě, pokud studuješ, tak tyhle radovánky asi budeš muset odsunout do budoucnosti. Ale v tomhle případě, zase máš větší naději, že to Aygo pak koupíš za pět výplat... P.S. Ten leasing je také dnes už možné uzavřít při 10% akontaci, což je 25tisíc na dřevo a zbytek můžeš rozložit až na 5 let..., tak by se daly měsíční splátky stlačit někam kolem 2,5tis)
28. 5. 2005 22:13
AYGO GO GO GO
Tak já koukám na foto a jsem uchvácen tím černým z profilu. Krásné, vyvážené. Viděl jsem je na kamionu, tak jsem přibrzdil a trochu naživo je obhlédl. Překvapení č.1 - velké (tedy - relativně velké). Překvapení č.2 - tvary sedí, necuka ti v očích. Překvapení č.3 - libí se mi. Pak jsem kamion předjel. Tyhle ti tři, to jsou fakt černí koníci trhu. Musím lehce posunout svůj postoj. Bude radost na ně ve městech koukat. Zatím jsem v nich viděl naše ženy (feministky prominou). Jenže - já koukám na toho černého a tak mě napadá: tohle je přece tak krásně sportovně potentní a neokázalé, že dát ho na pěkná kola, trochu ho možná snížit... tak mě mrzí, že mi není 20. Protože tohle by byla moje první "911ka"... P.S. moc se těším, jak si jeden každý z velkémalétrojky bude stát v prodejích. Toyota má dost silně našlápnuto... P.P.S Ta černá... pozor na ni.