Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota bude ještě efektivnější ve výrobě!

Ondřej Láník
Diskuze (113)
Už teď je Toyota považována za vzor produktivity výroby v automobilovém průmyslu, ale její president Katsuaki Watanabe pro list Wall Street Journal uvedl, že se do tří let mají výrobní náklady automobilky ještě výrazně snížit.

Dlouhodobá a cílevědomá expanze Toyoty má několik charakteristických znaků. Jedním těch nejznámnějších je Toyota Production System, který se dostal už i na stránky mnoha učebnic řízení výroby. Nákladové vůdcovství v automobilovém průmyslu žene Toyotu nezadržitelně na čelo světového autoprůmyslu a v této situaci přichází jinak skromná Toyota s odvážným tvrzením.

Do tří let se mají výrobní náklady snížit asi o miliardu jenů, tzn. že automobilka chce ušetřit asi 750 euro na jednom automobilu. Nové závody mají být mnohem pružnější a mají být schopny vyrábět auta v kratším čase. Místo současných 56 sekund bude prý vyjíždět z nových továren nový vůz každých 50 sekund, výrazně - až o polovinu - se má snížit také počet dílů, z nichž jsou automobily vyráběny.

Již nyní jsou zaváděny nové technologie, postupy a organizační opatření, která v nových japonských provozech zkracuje výrobní časy na polovinu, v USA a Číně jsou za přísného utajení do provozu uváděny nové lakovny, které mají být mnohem rychlejší než dosavadní technologie.

Ondřej Láník
Diskuze (113)
13. 12. 2006 12:44
Re: RADY PTAKA LOSKUTAKA
Emoce... reagoval jsem tehdy na příspěvek, a napsal jsem,že tamní emoce hledám v posteli... dnes snad nepíši o "emocích" nýbrž o vztahu k autu obecně. Nedomnívej se, že jinde neumí mainstream udělat zrovna tak. Nejlíp, nejlíp to rozhodně nevyrábí Toyota. Možná máš na mysli organizovanost výroby, no, mě spíše zajímá to "nejlepší" auto.
13. 12. 2006 11:22
Re: KUP SI HOLKU
8-s :-) >:D ;-)
13. 12. 2006 11:21
Re: KUP SI HOLKU
Já zas nechtěl mukat, ale ... :-) ;-) Taky náhodička >:D
13. 12. 2006 08:38
Re: KUP SI HOLKU
U nas tiez bude Polo ako privesny vozik. ;-) A ak by bol pre niekoho prilis maly moze si ho urobit aj z Golfa. ;-)
12. 12. 2006 19:20
Re: O čem že je článek?
>:D :yes: