Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuner TechArt slaví 20. výročí od vzniku společnosti

Roman Daněk
Diskuze (6)
Německý TechArt, specializovaná firma na profesionální úpravu vozů Porsche, slaví 20 let založení společnosti. Co nabízí v současné chvíli?

Je tomu už více než 20, co se v dubnu 1987 pánové Thomas Behringer a Matthias Kraus rozhodli založit ladičskou firmu na úpravu luxusních vozů, jako bylo BMW, Mercedes-Benz nebo Porsche. Postupem času se společnost specializuje pouze na tuning sportovních vozů Porsche.

TechArt, sídlící v Leonbergu v Německu, přežil na dynamicky se vyvíjejícím trhu tunerských firem především díky kvalitně odvedené práci a vysokým nárokům při výběru materiálů. Dalším velkým plus, které přitáhne řadu nových zákazníků, je certifikát ISO 9001 a potvrzení, že všechny tuningové doplňky jsou odzkoušeny a splňují přísné limity norem TÜV.

V dnešní době TechArt nabízí tuningové balíčky pro kompletní řadu 997 vozů Porsche: např. Boxster dostal širší karosérii Widebody a 11 kW (15 k) výkonu navíc. Cayman S, pod označením GTsport, má převrtaný motor na objem 3,8 l a výkon po adresných úpravách vyskočil o plných 30 procent na 283 kW (385 k) při 6600 ot/min. Tradiční ikona sportovních kupé, model 911 Carrera, dostala nově střižené, decentní karosářské doplňky, přepracovaný podvozek a velká litá kola.

Na Porsche 911 Turbo má TechArt také recept: z upravené přeplňované pohonné jednotky se nakonec podařilo vydolovat závratných 463 kW (630 k) v 6 800 ot/min. a maximální točivý moment poskočil na celkových 820 Nm při 4 500 otáčkách. S těmito hodnotami vystřelí upravené Turbo z 0 km/h na 100 km/h za pouhé 3,2 s. Na jarní výstavě automobilů v Ženevě představil TechArt model Magnum, přepracované Cayenne Turbo, které má výkon 442 kW (600 k) a nový luxusní interiér.

Třešničkou na dortu je kompletní kit pro supersportovní Carreru GT. TechArt v současné době zvládá přes 300 zakázek za rok, na kterých pracuje kolem 75 mechaniků a inženýrů.

Roman Daněk
Diskuze (6)
6. 6. 2007 19:27
Re: V VÝVOJOVÉ CENTRÁLE PORSCHE BYLY UKRADENY PROTOTYPY BUDO
Neco malo bylo vcera tady [odkaz] . Je tam uveden i zdroj, tak tam najdes treba vice.
Avatar - da_b0mb
6. 6. 2007 13:10
Re: TechArt
Jak ktera uprava! Jsem proti lakovani kol do barvy auta ala Pimp my ride (viz. ta oranzova :no: ) A co se mi teda silne nelibi jsou volanty...vzdyt to vypada jak potah koupenej v hypernove! Ale na druhou stranu nektery kousky jsou udelany moc hezky,s citem...Kazdopadne kdybych na to Porsche mel prachy,tak ho necham takovy jaky je...tovarni