Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Americe mají jasno: Nejméně spolehlivá auta vyrábí Fiat Chrysler!

Martin Machala
Diskuze (20)
Jsou tady tradiční výsledky spotřebitelské ankety Consumer Reports. Kromě koncernu FCA nebudou mít radost ani u Tesly…

Anketa společnosti Consumer Reports shromažďuje data z celkového počtu půl milionu vozů, statistika zahrnuje tři stovky modelů z let 2000 až 2016. Z výsledků pak vyplývá, že si američtí motoristé zrovna neoblíbili produkty koncernu FCA. Jeho značky okupují poslední čtyři místa žebříčku, pátá od konce je pak Tesla. U elektroautomobilky se stal terčem kritiky hlavně model X, konkrétně pak problematické dveře, značka celkově potom rozhodně nepomohl ani dojezd velmi závislý na povětrnostních podmínkách. A za Teslu se naskládaly již zmíněné koncernové značky Dodge, Chrysler, Fiar a úplně poslední RAM.

První dvě místa, tedy aktuálně nejspolehlivější značky, příliš nepřekvapí. Na čele žebříčku se objevil Lexus, následovaný Toyotou. Třetí místo už trochu překvapit může, najdeme zde totiž Buick. Vzhledem k výsledku ostatních amerických výrobců by bronz Buicku tipoval málokdo, nás může těšit evropská stopa – pod touto značkou se v Americe prodávají některé modely Opelu. Jinak jsou v top deset zastoupeny hlavně japonské (z desítky ovšem vypadlo Subaru, proti loňsku si pohoršilo o šest příček na jedenáctou pozici) a korejské značky, z těch evropských figuruje mezi nejlepšími Audi na čtvrtém a BMW na devátém místě.

Strmý sestup pořadím zaznamenal Volkswagen. Německého výrobce najdeme až na osmé příčce od konce, loni byl přitom o devět pozic výše. Dieselgate bude VW v Americe asi ještě dlouho rozdýchávat…

Nejspolehlivější značkyZměna proti loňskuNejméně spolehlivé značkyZměna proti loňsku
Lexus-Lincoln-4
Toyota-Cadillac+4
Buick+4Volkswagen-9
Audi-1Jeep+4
Kia+1GMC-5
Mazda-2Teslanení k dispozici
Hyundai+2Dodge-3
Infiniti+16Chrysler-5
BMW+2Fiat-
Honda-2RAM-3

Martin Machala
Diskuze (20)
3. 11. 2016 09:06
Re: FCA
já mám hodně podobnou zkušenost.V roce 2004 jsem dostal služební Oktávku, docela slabota. 2009 Passat, to bylo nejporuchovější auto co jsem kdy poznal, navíc hrozná nuda, auto absolutně o ničem. Sám vlastním Mazdu 6 z roku 2008 a to je jiný kafe. Brácha má Fiat Bravo, ne že by to bylo nějak moc zábavný auto ale servis to auto skoro nezná, podobně jako moje Mazda. V lednu mám dostat nový služební auto, cokoli od VW nechci ani náhodou, to už jsem si vydupal.
29. 10. 2016 06:59
hybridni valka USA proti Evrope
Howgh!
Avatar - wakantanka
26. 10. 2016 08:34
Re: FCA
Mám skôr pocit, že to nie je štatistika, ale skôr prieskum či anketa o tom ako auto danej značky naplnilo očakávania pri danej cene. Aj preto také poradie aké je. A samozrejme, zvolávačky každú chvíľu, to nepomôže žiadnej značke v ničom.
26. 10. 2016 08:09
Re: FCA
Já být tebou tak se na to vykašlu a to hlavně pro dva důvody:

1) Každému je úplně jedno co si ty myslíš a jaké jsou tvoje zkušenosti, které jsou primárně nepřenosné. Mimoto, každému vyhovuje něco jiného.

2) Nezlob se na mne, ale osobně už na to mám asi takový názor, že pokud Fiat není schopen za těch 9 let, co je v této anketě v podstatě se všemi modely na chvostu zamakat a udělat změnu, aby nebyl ten poslední (a vůbec nehraje roli, že to není anketa spolehlivosti, jen prostě názor majitelů aut a ti prostě dávají Fiatu stopku, což je možná ještě horší), tak je to i z mého pohledu prostě jejich chyba a není to jak obkecat.

Když vidím jakým způsobem tady dělají marketing místní dealeři (poslední oslava narozenin v Motortecu), tak je to prostě jedna ostuda za druhou, takovým způsobem se prostě produkt jako auto prodávat nedá.

Mimoto, to, že Fiat prodával dobrá auta za dobré ceny z mého pohledu prostě už neplatí, nechci se bavit o vlastnostech těch aut (proti těm tak nějak v zásadě stále nic nemám), ale ceny mi prostě v současné době lidové, či výhodné nepřijdou ani náhodou. Mimoto chybí pořád řada modelů, bez kterých fungovat na evropském trhu je prostě katastrofální ostuda.

Závěr: Nic na tom nemění ty tlachy Toppera a dalších o problémech co má Jeep atd.., to s tím absolutně nesouvisí, podobných problémů má každá automobilka min. podobně a nebo víc, to nejsou žádné tragédie i ve vztahu k tomu, že se sem tam nějaká bota najde. Ale neschopnost zapracovat třeba na 500L tak, aby prostě bylo pro amíky poživatelné a nebo ho prostě přestat vyrábět, či dodávat na trh, by zvládnout mohli. Takhle je to opravdu zoufalost.
Avatar - Mangalica
26. 10. 2016 02:03
Re: Škoda
Přesně tak, právě kvůli/díky dieselgate má Škoda jisté šance se na USA trh opět podívat. Modely i motory na to jsou, ale lehký to mít nebude...