Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Anglii našli roadster Mercedes 190SL. I takový vrak má neskutečnou cenu

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Roadster Mercedes-Benz 190SL je dalším skvostem nalezeným v zapadlé garáži. Na konci tohoto měsíce zamíří do aukce a očekává se, že zájemci nabídnou pořádný balík.

Krásný Mercedes z roku 1960 byl nalezen v garáži v anglickém Solihullu Markem Bryanem ze společnosti H&H Classics Motorcycle Department, jenž tu poptával staré a atraktivní motocykly.

„Je to skvělý objev. Nikdy by mě nenapadlo, že se mi podaří najít tak vzácný vůz, který byl původně registrován ve Velké Británii. Nikdy nevíte, co všechno se ve starých a opuštěných garážích může skrývat za skvosty,“ uvedl Bryan ke svému vzácnému objevu.

Očekává se, že příhozy zájemců by se mohly pohybovat okolo půldruhého milionu českých korun. V dobrém stavu přitom takový vůz přijde i na trojnásobek. Rekordmanem je v tomto ohledu model z roku 1955, který se před dvěma lety vydražil za bezmála 4,8 milionu korun.

Aukce Mercedesu 190SL proběhne 26. července pod hlavičkou H&H Classic v oxfordském Imperial War Museum. Není žádným překvapením, že rezervace této položky nepřipadá v úvahu.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Cuba66
4. 7. 2017 09:05
Původní stav
Cenu bude mít auto určitě vysokou, ale otázkou je, kolik dílů vůbec zůstane na autě původních. V Anglii, pokud vím, se nejvíce cení veterány v původním stavu, s patinou, než ty zrestaurované do lepšího stavu než v jakém vyjely z továrny, prostě tak, jak to například dělají v Německu.