Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve francouzských továrnách Renaultu a PSA se stávkuje

David Bureš
Diskuze (49)
Stávka probíhá například v závodě Aulnay, který PSA chystá zavřít.

Pracovníci některých francouzských továren automobilky Renault a koncernu PSA Peugeot-Citroën stávkují. Oba výrobci snižují své náklady a snaží se zvýšit produktivitu výroby.

Výrobní linka v továrně Aulnay se zastavila poté, co bylo pět pracovníků obviněno z nedostatečné pracovní produktivity. Závod na okraji Paříži patří PSA, v současnosti se zde vyrábí Citroën C3. Kvůli nízké vytíženosti však koncern chce tento závod uzavřít.

PSA slíbil zaměstnancům, že polovině z nich nabídne práci na jiném místě. Koncern bude propouštět také v továrně Rennes na západě Francie, místním odborům se nelíbí, že některé slíbené pracovní pozice budou k dispozici až v prvním čtvrtletí roku 2014. V Rennes mimochodem vznikají Citroën C5 a Peugeot 508, letos zde byla ukončena Citroënu C6.

Mluvčí koncernu PSA přiznal, že i v ostatních závodech automobilky se výroba zpomalila, nebyla však zcela zastavena.

Pracovní odstávka zasáhla také dvě továrny Renaultu. Tato automobilka se snaží s odbory dohodnout na snížení výrobních nákladů. Toto opatření je podle Renaultu nutné k zachování pracovních míst ve Francii. Další jednání s odbory mají proběhnout v prosinci.

David Bureš
Diskuze (49)
Avatar - Ada je zase tady
3. 12. 2012 00:58
Re: Není divu
To ale zdejším bazarovým kovbojům nevysvětlíš ;-)
2. 12. 2012 19:59
Re: u folcvagnu odbory nestavkujou
Nejzdravější podnikatelské prostředí bylo tedy někdy ve starověku?
Rovnováha sil je důležitá v přírodě i pro civilizaci.Ponevadž jak už řekl pan Baťa v třicátých letech "není ekonomická krize,je jen krize morálky,vážení si lidské práce".Z toho plyne,že chyba je jak na straně odborů,tak zaměstnavatelů (kdo i přes krizi hromadí více majetku a netočí ho)?Horní debata je zbytečná,na vině jsou všichni,morálka společnosti.
2. 12. 2012 19:23
Re: Není divu
Kterej si ty?
2. 12. 2012 19:15
Re: u folcvagnu odbory nestavkujou
Zdravé je nepotřebuje, nemocnému nepomohou. :-) To jen interpretuji.
2. 12. 2012 15:50
Re: u folcvagnu odbory nestavkujou
sem hodně píší studentíci apod. co přemluvili dědka, bábu. Jsou zmasírovaní současnou propagandou, bez vlastního názoru a zkušeností. Škoda času vysvětlovat. Jenom mě mrzí, že jim nezavedli školné.