Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pozor! Už ve středu začne na D1 úsekové měření! Kde to bude?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (42)
Úsekové měření na dálnici D1 mezi Lhotkou a Velkým Meziříčím začne naostro ve středu. ČTK to řekl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Dosud kamery v úseku fungovaly ve zkušebním režimu, od středy už budou řidiči projíždějící opravovaným úsekem nepřiměřenou rychlostí dostávat pokuty.

"Cílem je zklidnit dopravu v modernizovaném úseku, kde se jezdí ve zúžených pruzích, zvýšit bezpečnost a také plynulost dopravy. Při předchozích měřeních na D1 se potvrdilo, že drtivá většina řidičů rychlost v takto označením úseku dodržuje," uvedl Neřold. Měření v úseku bude pokračovat i příští rok.

Kromě tohoto místa zvažuje ministerstvo dopravy příští rok měřit ještě v úsecích Hořice - Koberovice a Ostředek - Šternov. Masivnějšímu rozšíření měřicích zařízení brání problémy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), kterému se nedaří uzavřít výběrové řízení na nákup těchto systému. Správce silnic soutěž nemůže uzavřít, protože se výběrovým řízením zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Ministerstvo dopravy má nyní dvě sady úsekových měřičů. První během letošního roku používal v úseku dálnice D1 mezi Šternovem a Psáři. Tuto část dálnice už silničáři opravili a spolu s uzavírkou z ní zmizely i kamery.

Druhá sada dlouhodobě sloužila na silnici I/30 v době, kdy nebyla dostavěná souběžná dálnice D8 do Ústí nad Labem. Po zprovoznění její poslední části na konci loňského roku ŘSD kamery ještě půl roku nechalo pro kontrolu zklidnění dopravy na této komunikaci, uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Od září je tato souprava nasazená v úseku u Velkého Meziříčí.

Detekční kamery umí po projetí automobilu měřeným úsekem automaticky vypočítat rychlost vozidla a tyto informace předat policii a příslušným obcím s rozšířenou působností. Ty pak přestupky řeší s provozovatelem vozidla. Podle dosavadních zkušeností ministerstva klesl v souvislosti se zavedením měřicích systémů v kontrolovaném úseku počet nehod.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (42)
Avatar - rohYpnol
18. 10. 2017 16:48
Re: peníze až v první řadě
jistě, a proto úsekové měření řeší ŘSD, že ... 8-s 8-s :no:
Avatar - rohYpnol
18. 10. 2017 16:48
Re: BUbubu!!!
jak tě může strašit a buzerovat úsekové měření, když dodržuješ předpisy???

Jak tě může strašit a buzerovat neoznačený vůz, když ho díky neoznačení nevnímáš???
Avatar - _Karel_
18. 10. 2017 15:52
Re: Konkrétní čísla
:no:
Avatar - _Karel_
18. 10. 2017 15:51
Re: A nějaká konkrétní čísla.....
No a já jasně napsal, že ne vždy je ve 23:00 na dálnici minimální provoz. A značka např. "platí od 5:00 do 2:00" mi přijde zbytečná.
Avatar - Aoyagi
18. 10. 2017 14:59
Re: ANO ? NE ! Babiše do koše !
No jo, když jim to naprosto dobrovolně dáváte, tak proč by si nebídli, že?