Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Víc superaut na jednom místě nevyfotíte. Jak vznikal snímek zachycující vozy za 1,6 miliardy Kč?

David Bureš
Diskuze (5)
V Británii se na jednom místě sešlo 210 automobilů v celkové hodnotě přesahující v přepočtu částku 1,6 miliardy korun.

Supersporty na každém rohu si spojíme hlavně s Dubají nebo jiným arabským emirátem, spoustu takových aut ale najdeme i ve Velké Británii, zemi petrolheadů. Dokazuje to i snímek zachycující návštěvníky dubnového srazu klubu Supercar Driver v britském hrabství Leicestershire.

Na testovací polygon Bruntingthorpe se sjelo na 210 superaut, sporťáků a jiných zajímavých vozů, které se povedlo vyfotit na jednom místě. Unikátní fotografie tak zachycuje automobily v celkové hodnotě 50 milionů liber (tedy přes 1,6 miliardy korun), přičemž přiložené video ukazuje, jak tento snímek vznikal. Přijet s tolika auty na jedno místo a vyrovnat je do zajímavé kompozice totiž nebylo jen tak.

Úplně vpředu se seřadily ty nejexkluzivnější novinky. Dnešní Bugatti Chiron doplňují hned dva kousky jeho předchůdce, veyronu. Podobně se v první řadě vedle sebe seřadily Ferrari Enzo spolu s předchozími modely F50 a F40, nechybí ani Porsche 918 Spyder se svým předchůdcem v podobě Carrery GT.

Neméně unikátní je také druhá řada aut, v níž se nachází Ferrari F12tdf, Noble M600, Lamborghini Aventador SV, Porsche 911 GT2 RS nebo Mercedes SLR Mclaren Roadster 722 S. V třetí řadě pak stojí výhradně ferrari, a to na oslavu letošních 70 let od založení maranellské automobilky.

Fotografie ale nebyla jen o autech. Nesmíme zapomenout na monopost Formule 1 týmu Sauber, s nímž v roce 2011 závodil Sergio Perez. Zcela vzadu je pak britský hlídkový letoun Nimrod.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - beibej
24. 4. 2017 22:23
Re: Traktorista se smeje
to asi nee ;-)
24. 4. 2017 19:26
Traktorista se smeje
A "traktorista" v pozadi se smeje, protoze tahne letadlo s cenou vetsi nez vsechny vystavene vozitka dohromady. >:D
Avatar - Hammunasakra
24. 4. 2017 14:46
Re: Pěkná sešlost
No a někdy zas míň >:-[]

3,5 milionu eur za auto [odkaz] a firma v prodělku? Zlatý Ferrari a Porsche, McLaren atd. [odkaz]

Nemluvě o malejch firmičkách který dokážou bejt v plusu [odkaz] [odkaz]
24. 4. 2017 14:38
Re: Pěkná sešlost
Přesně tak, první tři koncernový auta celkem prímově ukazujou, kdo teď udává směr a má, bez ohledu na cenu, nejlepší auta. Teší mě, že to neviděj jen tady v ČR, ale i v takový, petrolheadovi zaslíbený, zemi, jako je UK.
Avatar - Hammunasakra
24. 4. 2017 14:18
Pěkná sešlost
Svět je místama docela hezký místo pro život :yes: :-)