Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Transit 4x4 od Quigley Motor Company se terénu nebojí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pensylvánská společnost Quigley Motor Company se specializuje na přestavby užitkových vozidel na provedení 4x4, která si poradí i s náročnějším terénem.

Quigley Motor Company má ve své nabídce širokou paletu úprav severoamerických užitkových modelů automobilek Nissan, Ford a koncernu General Motors. Mezi její letošní novinky patří nový Ford Transit 4x4, který své schopnosti předvedl i během tradiční akce Moab Easter Jeep Safari v Utahu.

Na rozdíl od evropského Transitu nabízeného v provedení 4x4 již samotnou automobilkou v několika provedeních s motorem 2.2 TDCi o výkonu 92 kW nebo 114 kW je severoamerické provedení u prodejců k dispozici pouze s pohonem zadních kol.

Další odlišností mezi evropským a severoamerickým provedením aktuálního největšího Transitu je paleta pohonných jednotek, zatímco Evropan si musí vystačit s již zmiňovaným vznětovým čtyřválcem 2.2 TDCi ve třech výkonových verzích, tak Američan je nabízen s pětiválcovým turbodieselem 3,2 l (136 kW), atmosférickým zážehovým šestiválec 3,7 l (202 kW) nebo přeplňovaným šestiválcem 3.5 EcoBoost (228 kW).

Quigley Motor Company za základ svého Transitu 4x4 použila provedení s atmosférickým benzinovým šestiválcem o objemu 3,7 l, disponujícím točivým momentem 350 N.m a spolupracujícím se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Transit s nejvyšším stupněm výbavy XLT byl na dodávku s pohonem všech čtyř kol schopnou skutečně jízdy v térénu přestavěn za využití komponentů podvozku z aktuálních pick-upů řady F automobilky Ford .

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)