Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak nejlépe trénovat na Dakar? Samozřejmě v dunách!

Jan Mička
Diskuze (0)
Posádky se na Rallye Dakar připravují různě, kdo si ale neosvojí jízdu v dunách, obvykle skončí až po uši v písku. Tým Tatra Buggyra Racing ukázal, jak probíhal trénink v Dubaji.

Další ročník Rallye Dakar už brzy vypukne, a jak jistě dobře víte, my budeme u toho. Pod křídly týmu Tatra Buggyra Racing objedeme celou soutěž. V době, kdy už bylo po technických přejímkách v přístavním městě La Havre (probíhaly 19. a 20. listopadu), vyrazila banda z Roudnice nad Labem do Dubaje, kde si osvojovala jízdu v dunách. Jak si vedla? To uvidíte v přiloženém videu.

Rallye Dakar 2016 startuje už 2.února v Buenos Aires a vedle území Argentiny zavede závodníky také do Bolívie. Chile bohužel odpadá, protože stát šetří finance na obnovu pouštní oblasti na severu země. Tím také výrazně ubude pouštních etap, o vysokohorské průtahy však nepřijdeme, protože jsou hlášeny dva přejezdy ve výškách okolo 4500 metrů nad mořem.

Přiložené video by vás mohlo dostatečně navnadit na to, co Auto.cz ve spolupráci s Buggyrou vlastně chystá. Ještě na konci letošního roku se těšte na první reportáže přímo z místa konání soutěže a nepřijdete ani o zajímavá videa a rozhovory. Bude se na co dívat!

Jan Mička
Diskuze (0)