Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz CL 65 AMG v pohybu i staticky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Nový Mercedes-Benz CL 65 AMG je po S 65 AMG a SL 65 AMG již třetím modelem, který k pohonu využívá šestilitrový motor V12 biturbo. Stejnou pohonnou jednotku o objemu 6,0 litru mají pod svými obřími kapotami také Maybachy.

Pohon luxusního čtyřmístného kupé zajišťuje přeplňovaný dvanáctiválec AMG o objemu 5980 cm3. Jeho parametry jsou vskutku oslnivé – výkon 450 kW (612 koní) v rozmezí 4800 až 5100 ot./min a točivý moment, který je elektronicky omezen na 1000 Nm mezi 2000 až 4000 ot./min. Motor se na jedné straně umí chovat jako “trhač asfaltu,“ na druhé straně se s ním můžete na nejvyšší převodový stupeň velmi uvolněně a pohodově vydat na relaxační vyjížďku.

Síla motoru je přenášena na zadní kola automatickou pětistupňovou převodovkou AMG SPEEDSHIFT, kterou může řidič ovládat také pomocí páček pod volantem. Tlačítkem S/C/M na středové konzole lze vybrat jeden ze tří režimů ("Sport", "Comfort", "Manual"), které ovlivňují nejen způsob řazení převodů, ale také nastavení tlumičů a charakteristiku elektronického pedálu akcelerátoru.

Dvanáctiválec dodává velkému kupé velmi slušné parametry: stokilometrovou rychlost pokoří za 4,4 s a za 13,3 s se automobil pohybuje rychlostí 200 km/h. Maximální rychlost je “džentlmensky“ omezena na 250 km/h.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/7NIcNrLdXAU" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)