Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Neovladatelný Hyundai Sonata bourá do aut kolem sebe

Aleš Dragoun
Diskuze (77)
Když jedete v autě a máte v něm kameru, dají se natočit kuriózní nehody. K jedné takové došlo v Jižní Koreji.

Video natočila kamera umístěná na přístrojové desce mercedesu, který jel za bílým taxíkem Hyundai Sonata. Taxikář popojížděl v dopravní zácpě, když najednou prudce zrychlil a narazil do vozu před sebou. Objevil se kouř, načež se auto dalo do pohybu opačným směrem a potkalo se s trojcípou hvězdou. Není bohužel zřejmé, odkud oblaka dýmu pocházejí, zda z motoru či například od pneumatik, ale jedná se o poměrně slušný mrak.

Dle korejských médií policie vyšetřuje, zda šlo o chybu řidiče. Že by si profesionál spletl pedál brzdy a plynu? To je velmi nepravděpodobné. Další variantou je technická závada. Majitel taxislužby včetně zmíněného vozu (řidič jím tedy evidentně nebyl) totiž tvrdí, že se akcelerátor zasekl. Možná je i porucha převodovky, ale není jasné, zda auto mělo samočinnou či přímo řazenou.

Bílý exemplář Sonaty poslední generace YF havarovalo ve středu 10. října v hlavním jihokorejském městě Soulu, konkrétně ve čtvrti Seocho. Údajně bohužel došlo ke zranění desítky osob, byť zřejmě nijak vážnému. Vyděšené klientce, které se auto podařilo opustit až po druhém nárazu, se ale snad nic nestalo, vystoupila totiž celkem rychle. Také řidič mercedesu, který přispěchal kolegovi v sonatě na pomoc, vypadal celkem zdravě.

Podobný incident už se odehrál taktéž v jihokorejském Daegu letos v květnu. Tyto problémy mohou klidně vyústit v konstrukční vadu a nutnou svolávací akci, což by image automobilky určitě uškodilo. Byť se nová Sonata například v Evropě vůbec neprodává.

Aleš Dragoun
Diskuze (77)
18. 10. 2012 12:13
Re: Stručne a jasne ....
Pánové, psal se rok 2005 a tehdy byla cena škodovek více než sebevědomá. Na absenci kůže si nikdo neštěžoval, ani na to že tam byl jen "kazeťák" CD otec nepostrádal a tak za něj nechtěl připlácet.To že tam nebyla kůže, byl pouze holý konstatovaný fakt. Mimochodem jediné za co si chtěl opravdu připlatit byly xenony, ale cena 38.000,- ho odradila
18. 10. 2012 12:07
Re: Stručne a jasne ....
Jistě, ideálně nakonfigurovaná by měla být o +- dvě kila níž.
18. 10. 2012 12:06
Re: Stručne a jasne ....
Pokud nekupuješ základní verzi se všemi příplatky (což udělá jen moula), tak máš za osm kil aspoň malý kožený paket každopádně.

Jinými slovy jsem tím chtěl napsat, že jestlis to nepsal jako pohádku, tak by si měl dotyčný moula na absenci kůže stěžovat spíš před zrcadlem, než u Škody.

Kapiš?
Avatar - Nerez
17. 10. 2012 21:45
Re: Topperov a Incescentovi zápisky z cest
:yes:
Avatar - ZiP2150
17. 10. 2012 21:37
Re: Zvláštní
Jedno z mnoha ;-) [odkaz] a [odkaz]